Biznis

Probijen led: Osnovana prva srpsko - albanska kompanija

Zajednička firma u kojoj će srpski partner dati tehnologiju baviće se reciklažom industrijskog otpada

Objavljeno: 14.10.2016. 15:41h
Foto: Profimedia, Reciklaža
Preduzeće za ekologiju i zaštitu okoline Ezo grupa iz Beograda potpisalo je u Nišu sa jednim albanskim partnerom Memorandum o osnivanju zajedničke srpsko-albanske firme koja će se baviti upravljanjem opasnim industrijskim otpadom i reciklažom naftnog taloga u Albaniji, najavio je predsednik Ezo grupe Dragan Stanković.

On je Tanjugu tokom Biznis foruma Srbija-Albanija kazao da će to biti prva zajedničko srpsko-albanska firma koja će se baviti tim poslom koji je veoma bitan za zaštitu životne sredine.

Stanković je kazao da će Ezo grupa iz Srbije u Albaniju preneti tehnologiju i opremu, dok će privatnik Alaksandar Biberaj, sa kojim je potpisan memorandum o zajedničko preduzeće u kome će imati 30 odsto udela uneti kapital i veze koje ima u Albaniji.

“Očekijem da će ovaj naš korak ohrabriti i druge kompanije iz Srbije,da razbiju poredrasude i hrabro krenu u posao i da umesto straha da će bankrotirati izaberu nadu i uzmu učesće u poslovanju sa nama bliskom zemljom, jer je to veliki potencijal, a pogootovo u oblasti otpada”, naglasio je Stanković.

U Nišu je održan poslovni forum Srbija-Albanija, na kojem je učestvovalo više od 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje, a skup su otvorili premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Profimedia, ReciklažaRegion

OZVANIČENA PODRŠKA I SARADNJA: Zaev i Borisov potpisali dogovor o dobrosusedstvu (FOTO)

Profimedia, ReciklažaMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Profimedia, ReciklažaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Profimedia, ReciklažaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Ostale vesti iz rubrike Biznis
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS