Biznis

PROCURILA OGROMNA BAZA LOZINKI! Proverite je li vaša među njima: Ovako nešto nikad nismo videli

Većina podataka koji se nalaze u ovoj velikoj bazi podataka ukradeni su tokom hakovanja naloga na pojedinim društvenim mrežama

Objavljeno: 18.05.2017. 11:40h
Foto: Ilustracija: Lozinka; Autor: Profimedia
Stučnjaci iz Centra za istraživanje i analizu bezbednosti Kromteh naišli su na ogromnu bazu podataka u kojoj se nalazi preko 560 miliona imejl adresa i lozinki koje je prikupila i objavila nepoznata osoba (nazivaju je Edi).

Radi se o podacima koji već duže vreme kruže internetom, ali sada su sakupljeni na jednom mestu, a informatički stručnjak Troj Hant na svojoj stranici omogućava korisnicima širom sveta da provere da li im lozinke ukradene. Većina podataka koji se nalaze u ovoj velikoj bazi podataka ukradeni su tokom hakovanja naloga na pojedinim društvenim mrežama.Stručnjaci iz Kromteha upozoravaju da korisnici pod hitno moraju da provere da li se njihovi podaci nalaze u ovoj bazi i moraju da promene svoje lozinke kako ne bi bili u opasnosti od hakera.
 
"Ovo nadmašuje sve što smo do sada videli", kazali su.

(Index.hr)
 

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”
 
Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.
 
Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.
 
Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.
 
Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Ilustracija: Lozinka; Autor: ProfimediaNauka i tehnika

HAKERI UCENJIVAČI NAPALI 2,5 MILIONA LJUDI ZA GODINU DANA: Prvo zaraze kompjuter, pa onda traže pare da ga očiste od virusa

Ilustracija: Lozinka; Autor: ProfimediaSvet

POGREŠAN KLIK: Evo kako je švedska vlada objavila lične podatke i ugrozila bezbednost svojih građana

Ilustracija: Lozinka; Autor: ProfimediaSvet

VIKILIKS OBJAVIO ŠOKANTNE TVRDNJE: CIA špijunirala Android uređaje miliona ljudi!

Ilustracija: Lozinka; Autor: ProfimediaNauka i tehnika

SAJBER ARMAGEDON: Šta je Peća, virus koji je zarazio kompjutere u celom svetu

Ostale vesti iz rubrike Biznis
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS