Biznis

VEST KOJA JE SMRZLA SVET: U sajber napad pušten virus još jači od Vona kraj

"UIWIX" enkriptuje i menja imena fajlova kroz virus u operativnom sistemu Vindous, upozorio je u sredu nacionalni centar Kine za hitne odgovore na pojavu virusa

Objavljeno: 19.05.2017. 13:50h
Foto: Ilustracija: Hakerski napad; Autor: Profimedia
Kina je upozorila korisnike Vindous (windows) operativnog sistema da se zaštite od novog virusa koji blokira podatke na kompjuteru i ne dozvoljava njegovo korišćenje dok se ne otplati otkup (ransomware), koji je sličan napadu Vona kraj (WannaCry), koji je izazvao haos u svetu prošle nedelje.

"UIWIX" enkriptuje i menja imena fajlova kroz virus u operativnom sistemu Vindous, upozorio je u sredu nacionalni centar Kine za hitne odgovore na pojavu virusa (CVERC), poručujući korisnicima da instaliraju najnoviju verziju Majkrosofta.Upozorenje dolazi "za petama" sajber napada "WannaCry" koji je pogodio na stotine hiljada kompjutera širom sveta. Iako još nije detektovana ni jedna zaraza virusom UIWIX u Kini, virus se proširio u drugim državama i izazvao bezbednosnu uzbunu prošle nedelje u danskoj kompaniji za sajber bezbednost Hejmdal sekjuriti.
 
"UIWIX" virus nastavlja tamo gde je prvi talas Vona kraj virusa stao sa istom sposobnošću samoreplikacije koja mu omogućava da se brzo širi", navodi se u saopštenju firme. Firma je upozorila da je ovaj virus možda mnogo jači od Vona kraj virusa zbog toga što ga je mnogo teže uništiti.
 

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”
 
Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.
 
Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.
 
Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.
 
Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (AndroidiOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Ilustracija: Hakerski napad; Autor: ProfimediaNauka i tehnika

HAKERI UCENJIVAČI NAPALI 2,5 MILIONA LJUDI ZA GODINU DANA: Prvo zaraze kompjuter, pa onda traže pare da ga očiste od virusa

Ilustracija: Hakerski napad; Autor: ProfimediaSvet

POGREŠAN KLIK: Evo kako je švedska vlada objavila lične podatke i ugrozila bezbednost svojih građana

Ilustracija: Hakerski napad; Autor: ProfimediaSvet

VIKILIKS OBJAVIO ŠOKANTNE TVRDNJE: CIA špijunirala Android uređaje miliona ljudi!

Ilustracija: Hakerski napad; Autor: ProfimediaNauka i tehnika

SAJBER ARMAGEDON: Šta je Peća, virus koji je zarazio kompjutere u celom svetu

Ostale vesti iz rubrike Biznis
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS