Kultura

U ovoj zemlji i bicikli imaju luksuzne hotele (VIDEO)

Hotel za bicikle je naručila norveška železnica, kako bi putnicima olakšlala putovanje do i od posla

Objavljeno: 31.12.2016. 08:00h
Foto: Vikipedija, Lilestrom
Većina ljudi koji žive u Lilestromu, putuju u Oslo na posao. Sada je njihovo putovanje postalo još lakše na železničkoj stanici u Lilestromu sada postoji prvi hotel za bicikle.

Mnogo bolje uređen nego neki luksuzni hoteli, Lilestrom hotel za bicikle, naplaćuje malu naknadu dok vlasnicima čuva bicikle dok su oni na poslu. Naručilac izgradnje ovog hotela su Norveške železnice ali postoji nekoliko sličnih hotela u celoj Norveškoj.

Hotel u Lilestromu prima oko 400 bicikala i najveći je u zemlji. Sam hotel liči na veliku svetleću kutiju. Pored zgrade se nalazi put koji vodi u malu zelenu oazu na vrhu – jer su nadežni smatrali da je bitno da se gradu vrati površina koja je i oduzeta.

To je samo jedno od ograničenja koja su pratila izgradnju ovog hotela.Kako se nalazi pored velike železničke stanice, morao je da oko sebe ima dovoljno prostora za prijem putnika i njihov dolazak na stanicu. Morao je da bude bar 6 metara od koloseka. 

Ova ograničenja su arhitekte iskoristile tako da su postavili šipke na kojima bicikli mogu da stoje jedan na drugom.

Pored svega ovi hoteli su važni bar kao posebne trake za bicikliste ili posebni mostovi za bicikliste jer olakšavaju život onima koji biraju ovaj vid prevoza. Hotel u Lilestromu je osvetljen tokom cele noći što je veoma važan deo bezbednosti. Cena upotrebe ovog hotela je oko sedam dolara mesečno što je nešto malo više od dve limenke Koka Kole. 
  (Newsweek.rs/Wired)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Vikipedija, LilestromSrbija

TRAMPOVA KOMPANIJA DEMANTOVALA PISANJE SRPSKIH MEDIJA: Ne planiramo izgradnju hotela na mestu bombardovanog Generalštaba

Vikipedija, LilestromVIDEO

HLADNOKRVNI SADISTA: Švedski turista iz čista mira šutnuo sobaricu u glavu (VIDEO)

Vikipedija, LilestromKultura

SEKS, ALKOHOL I KAMPANJA : Evo gde je i kako nastao izraz "lobista" (FOTO)

Vikipedija, LilestromDRUŠTVO

NOVI SVETSKI IZVEŠTAJ O SREĆI: Norveška je najsrećnija zemlja sveta, a evo gde su Srbija i region (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Kultura
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS