Kultura

NEWSWEEK KOLUMNA Al Paćino: Ovoliko znam o životu...

Biti slavan danas potpuno je drugačije nego što je to bilo pre dvadeset godina - dođavola, ne znam šta se ovo sada događa! Imam Fejsbuk profil, koji je lajkovalo 5,4 miliona ljudi. Šta to znači?

Objavljeno: 16.02.2017. 10:24h
Foto: Al Paćino; Autor: AP
Naučio sam da živim bez anonimnosti. Godinama nisam bio u prodavnici ili u metrou. Mojoj deci je teško da sa mnom izađu na neko javno mesto. Biti slavan danas potpuno je drugačije nego što je to bilo pre dvadeset godina - dođavola, ne znam šta se ovo sada događa. Luksuz je za mene da negde budem osamljen i da me niko ne prepozna.

Nikada se glumom nisam bavio zbog novca. Bilo je trenutaka kad sam bio mlad i kad mi je bio potreban novac: posle fakulteta bio sam nezaposlen i nekoliko dana sam spavao na ulici. Ali nikada nisam bio materijalista. Iako bih za sebe, zbog načina života, mogao da kažem da sam rasipnik.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Moj deda Džejms Džerardi naučio me je da budem vredan. Bio je zidar i za njega je rad - bilo kakav rad - bio najveća radost u životu. Odrastao sam želeći da radim ono što volim. Radost prilikom rada ono je što me održava.
 
Moji učitelji su mi govorili da mi nedostaje očinska figura. Nisam bio razuzdani tinejdžer, ali sam bio tu negde blizu. Moji roditelji su se razveli kad su meni bile dve godine i od tada otac nije bio u mom životu. Zato sam želeo da imam drugačiji odnos s mojom decom - ćerkom Julijom (25 godina) i blizancima Antonom i Olivijom (14 godina). Želeo sam da budem odgovoran za njih, tako da sam pola vremena provodio u Los Anđelesu, a pola u Njujorku.

Deca su promenila moj pogled na svet. Pre nego što sam dobio njih troje, bio sam dovoljan sam sebi. Gluma mi je bila sve: sada, zbog njih, gluma predstavlja samo delić mog života.

Najgori trenutak u životu bio mi je gubitak majke i dede - umrli su u roku od godinu dana. Imao sam 22 godine kad su me napustile dve najvažnije osobe u mom životu, što me je bacilo u vrtlog poroka. Praktično, te sedamdesete za mene su bile izgubljene, a onda sam 1977. prestao da pijem i fokusirao sam se na rad.

Al Paćino kao Majkl Korleone u filmu Kum; Autor: Profimedia

Razumem moć društvenih mreža, iako nisam aktivno prisutan na njima. Imam Fejsbuk profil, koji je lajkovalo 5,4 miliona ljudi. Šta to znači? Ne znam, ali cenim te platforme kao način da poruku pošaljete svetu.

Majkl Korleone iz filma „Kum“ bila je i još uvek je najteža uloga koju sam odigrao. Nisam ga video kao gangstera: njegova misteriozna pojava zapravo je bila njegova snaga. Nažalost, filmski studio na početku to nije osetio i želeli su da me se reše. Bio sam na početku karijere, pored mene je bio veliki Marlon Brando, ali samo i jedino zahvaljujući reditelju Fransisu Fordu Kopoli ostao sam deo projekta.

Moji baba i deda došli su iz sicilijanskog grada koji se zove Korleone. Sudbina? Da, možda - to je veoma čudna koincidencija. Ali svaki život ima toliko obrta i nepoznanica.

Ljudi misle da između mene i Roberta de Nira postoji rivalstvo. Dobro ga poznajem. On mi je prijatelj i zajedno smo prošli kroz slične stvari. Volim ono što radi u komedijama - to je genijalno.


   
KliknitePrevucite za sledeću vest
Povezane vesti
Al Paćino; Autor: APSrbija

NEWSWEEK INTERVJU Nikola Ristanovski: Ko od nas ima snage da ustane i kaže - ljudi, ja ne valjam!

Al Paćino; Autor: APSrbija

Vanja Bahilj "Koza na štiklama" za NEWSWEEK: Ovo su delovi mog života...

Al Paćino; Autor: APSrbija

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Spasioci srpskog Nju Orleansa

Al Paćino; Autor: APARHIVA

NEWSWEEK OTKRIVA: Ovo je Ljubomir: Zaklali ga Četnici... u kolevci sa još 67 dece, žena i staraca (FOTO)

Inicijalizacija u toku...
Ostale vesti iz rubrike Kultura
Al Paćino; Autor: APKultura

ZATVOREN 10. FESTIVAL BELDOCS: Dodeljene nagrade najboljim dokumentarnim filmovima

Al Paćino; Autor: APKultura

GITARISTA KVINA O MERKJURIJU: Bilo mi je teško da gledam Fredija kako pati zbog opake bolesti

Al Paćino; Autor: APKultura

VEČNI DOM CRNIH DUŠA: Prošetajte jedinim piratskim grobljem na svetu (FOTO, VIDEO)

Al Paćino; Autor: APSrbija

NEWSWEEK INTERVJU Nikola Ristanovski: Ko od nas ima snage da ustane i kaže - ljudi, ja ne valjam!

PRATITE NAS

Pratite našu Facebook stranicu.