Kultura

KAO NA FILMSKOM PLATNU: Evo gde se nalazi dom junaka "Gospodara prstenova"! (VIDEO)

Posetioci (koji uglavnom dolaze kostimirani) ulaze u majušnu kolibu kroz okrugla vrata kakva se mogu videti u filmovima Pitera Džeksona zasnovanim na Tolkinovim knjigama

Objavljeno: 21.04.2017. 12:07h
Foto: Hobitska kućica u Vašingtonu; Izvor: Twitter printscreen/@retwending
Ako ste fan "Gospodara prstenova" i živite u Sjedinjenim Državama ne morate da putujete na Novi Zeland (gde su filmovi snimani) da biste osetili atmosferu Srednje zemlje i posetili Okrug, dom Bilba i Froda Baginsa. Ljupka replika hobitske kućice nalazi se i u rasadniku "Brothers Greenhouses" u Port Orčardu u Vašingtonu.

Posetioci (koji uglavnom dolaze kostimirani) ulaze u majušnu kolibu kroz okrugla vrata kakva se mogu videti i u filmovima Pitera Džeksona rađenim po Tolkinovim knjigama. Unutrašnjost greje kamin, sa leve strane nalazi se kameni zid, a sa desne izrezbarena drvena stolica pored koje se nalzi lampa i veliki okrugli prozor. Mesto savršeno za čitanje "Hobita" ili "Družine prstena", recimo.Merilin Dejvis i Čeril Pelkej sagradili su ovu hobitsku kućicu 2015. godine na zemljištu rasadnika koji su kupili 1996. godine, a koji postoji već 50 godina. Trebalo im je šest meseci da je sagrade, a okvir kućice sačinjen je od čeličnih odvodnih cevi. Zidove su obložili drvetom, a spoljašnjost je ukrašena kamenjem i raznim biljkama.Spolja kućica izgleda kao da je deo brda, baš kao u čuvenim filmovima epske fantastike. U zavisnosti od doba godine, raznovrsno cveće raste iznad ove zdepaste građevine. Dominira velika magnolija koja cveta leti. Sve biljke koje okružuju ovaj hobitski dom mogu se i kupiti u ovom rasadniku.
 
(AO) 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Hobitska kućica u Vašingtonu; Izvor: Twitter printscreen/@retwendingSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Hobitska kućica u Vašingtonu; Izvor: Twitter printscreen/@retwendingMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Hobitska kućica u Vašingtonu; Izvor: Twitter printscreen/@retwendingSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Hobitska kućica u Vašingtonu; Izvor: Twitter printscreen/@retwendingSvet

OZBILJNA I RASTUĆA PRETNJA: SAD i Japan strahuju od narednih poteza Severne Koreje

Ostale vesti iz rubrike Kultura
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS