Kultura

IZLOŽBA ESTER MILENTIJEVIĆ: Osećanja i kreativnost iskazani sovama

Instalacije umetnice Ester Milentijević nose naziv “Spiritualna elastičnost” i u njima umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost

Objavljeno: 17.05.2017. 16:30h
Foto: Izložba; Promo
U galeriji Beogradska tvrđava večeras se otvara izložba instalacije umetnice Ester Milentijević pod nazivom “Spiritualna elastičnost” i trajaće do 24. maja. 

Koristeći kreativnu metaforu Ester šalje jasne i jednostavne vizuelne poruke. Ona nastoji da izazove reakciju primaoca i raznolike načine shvatanja, rekla je u recenziji pesnikinja Olja Šestakov. Umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost.Kaže da su oči prozori duše kroz koje se i ogledaju emocije. Sove imaju velike oči i zato su one tako dobre kada se opisiju emocionalna stanja. Duh i izvori inspiracije Ester Milentijević su kao reke ponornice zaronili u najdublje sfere spoznaje, ispitujući granice spiritualne elastičnosti u traganju za smislom. Instalacije nose nazive mir, vera,nada, skormonost, strpljenje, lakoća, znanje, svest, mudrost, strah, depresija, anksioznost, bes, stres, nesretivost, od mene je sve počelo. 

Izložba; Promo


Ester Milentijević je 1995. godine završila Falkultet umetnosti u Prištini, na odseku za grafički dizajn, magistrirala je 2006. Radi kao vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Zvečanu. Član je ULUS i ULKIM.

Izložba; Promo

2013. godine osvojila je prvu nagradu na konkursu Kulturnog centra u Zrenjaninu, i prvu nagradu na 13. Međunarodnoj izložbi Žene slikari u kategoriji Digital artz.

Imala je samostalne izložbe u Zvečanu, Rumi, Nikšiću, Tivtu, Petrovcu, Beranama, Despotovcu, Smederevskoj palanci, Beogradu, Zrenjanjinu, Lazarevcu... Učestvovala je na 45 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba; Promo

PRATITE NEWSWEEK I NA TVITERU
 

KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Izložba; Promo Magazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Izložba; Promo Magazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Izložba; Promo Magazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Izložba; Promo Magazin

​NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nebojša Ðukelić, jedan jedini Princ televizije

Ostale vesti iz rubrike Kultura
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS