Kultura

UMRO RODŽER MUR: Glumac najpoznatiji po ulozi Džejmsa Bonda preminuo u 90. godini (VIDEO)

Rodžer Mur je nakon povlačenja iz serijala o Džejmsu Bondu retko glumio na filmu i uglavnom se posvetio humanitarnom radu

Objavljeno: 23.05.2017. 16:47h
Foto: Rodžer Mur; Autor: Reuters
Britanski glumac Rodžer Mur, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima o Džejmsu Bondu, umro je u 90. godini, saopštila je njegova porodica.

Ser Rodžer Mur je igrao čuvenog špijuna 007 u sedam filmova o Bondu, ukjučujući "Živi i pusti da umre" (Live and Let Die) i "Špijun koji me je voleo" (The Spy Who Loved Me). Mur je takođe bio i ambasador UNICEF.Murova porodica potvrdila je vest o njegovoj smrti preko Tvitera, navodeći da je umro "posle kratke ali hrabre borbe sa rakom".
 
"Ljubav kojom je bio okružen poslednjih dana svog života bila je toliko velika da se ne može izraziti rečima. Znali smo da će našu ljubav i divljenje uvećati nekoliko puta širom sveta, ljudi koji su ga poznavali po filmovima i serijama koje je snimio, radu za UNICEF", kaže se u saopštenju.

U saopštenju koje su potpisala njegova deca Debora, Džefri i Kristijan piše "Hvala tata što si bio ti, i što si bio toliko poseban za toliko mnogo ljudi". Ser Rodžer koji je umro u Švajcarskoj imaće privatnu sahranu u Monaku prema njegovim željama, navela je porodica.
 
Rodžer Mur je nakon povlačenja iz serijala o Džejmsu Bondu retko glumio na filmu i uglavnom se posvetio humanitarnom radu. Uloga tajnog agenta 007 proslavila ga je širom sveta i pretvorila u multimilionera.

Rođen je u Londonu kao sin policajca i domaćice. Za vreme Drugog svetskog rata evakuisan je u Devon, gde je pohađao školu, a potom univerzitet u Daramu na severu Engleske.


 
(Agencije)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Rodžer Mur; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Rodžer Mur; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK KOLUMNA Ričard Gir: Ovoliko znam o životu...

Rodžer Mur; Autor: ReutersSvet

SMRT ČOVEKA KOJI NIJE IMAO NEPRIJATELJE: Priča o Lijuu Sajaobou - kineskom disidentu i Nobelovcu

Rodžer Mur; Autor: ReutersSvet

​UHAPŠEN ZBOG "ŠEFA": Erdogan naredio hapšenje režisera filma o neuspelom vojnom puču (VIDEO)

Ostale vesti iz rubrike Kultura
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS