SRBIJA

SVEDOČENJE IZBEGLICE IZ IRAKA: Bugarska policija pomaže krijumčarima koji prebacuju migrante u Srbiju

Novinari Skaj Njuza razgovarali su sa Azadom Alijem iz Iraka, koji je sa porodicom prešao bugarske planine, snimajući u svakom slobodnom trenutku kamerom šta se dešava

Objavljeno: 15.02.2017. 18:09h
Foto: Bugarska granična policija; Autor: Reuters
Krijumčarima koji migrante sa Bliskog istoka preko planina prebacuju iz Bugarske u Srbiju, navodno pomaže bugarska policija, izveštava britanski "Skaj njuz" u kontekstu odluke EU da u Srbiju pošalje svoje policijske snage kako bi regulisala priliv tražilaca azila.
 


Novinari Skaj Njuza razgovarali su sa Azadom Alijem iz Iraka, koji je sa porodicom prešao bugarske planine, snimajući u svakom slobodnom trenutku kamerom šta se dešava, ispričao je kako bugarski policajci pomažu migrantima.
 
"Bili smo u planinama tri dana i tri noći. Dva dana nismo imali ni hrane ni vode jer su nas krijumčari ostavili u planinama. Moja deca su se gotovo smrzla, njihove ruke su pocrnele. To je bilo strašno. Nakon tri dana prešli smo put i tip je došao sa taksistom da nas odvede u Beograd", ispričao je Ali.

"Niko ne može da pređe planine bez pomoći krijumčara. Ti ljudi sarađuju sa bugarskom policijom. Video sam policajca koji je otvorio gepek i uveo migrante u vozilo",rekao je Ali. Srpski graničar Bratislav Stanojević potvrdio je za Skaj Njuz da migranti koji prelaze bugarske planine obično imaju krijumčare koji ih čekaju u Srbiji. Prema reportaži britanske kuće, ilegalni prelazak granice nije lak i većina mora da proba po nekiko puta pre nego što pređe.

 

(Sky News)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Bugarska granična policija; Autor: ReutersRegion

OZVANIČENA PODRŠKA I SARADNJA: Zaev i Borisov potpisali dogovor o dobrosusedstvu (FOTO)

Bugarska granična policija; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Bugarska granična policija; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Bugarska granična policija; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Ostale vesti iz rubrike Migrantska-kriza
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS