Nauka i tehnika

NASA OBJAVILA ARHIVSKE SNIMKE: Hipersonični letovi, eksplozije aviona i spejsšatl testovi konačno dostupni na JuTjubu (VIDEO)

NASA je postavila na JuTjub stotine do sada neobjavljenih snimaka

Objavljeno: 20.07.2017. 12:08h
Foto: Let hipersoničnog aviona X-43A; Izvor: Youtube Printscreen / NASA Armstrong Flight Research Center
Video arhiva američke svemirske agencije NASA predstavlja pravi sanduk s blagom za sve ljubitelje supersoničnih letova, testiranja spejsšatlova, pa čak i velikih eksplozija. Srećom po takve, NASA je postavila na JuTjub stotine do sada neobjavljenih snimaka, u okviru inicijative Armstrong centra za istraživanje leta koji je pokrenuo proces prebacivanja celokupne arhive od oko 500 snimaka na onlajn video platformu.Za sada, prebačeno je oko 300 snimaka od kojih mnogi sadrže neverovatan materijal.
 
Među najzanimljivijim snimcima su kompilacija letova hipersoničnog aviona  X-43A, koji je 2004. godine dva puta oborio rekord za najbrži let aviona na mlazni pogon. Prvi put, X-43A je leteo oko 8.000 kilometara na čas, da bi drugi put dostigao neverovatnu brzinu od čak 11.200 kilometara na čas.

 

Arhivski materijal takođe pokriva i važne testove koji su omogućili razvoj NASA svemirskog programa.Postoje i snimci koji su napravljeni više u domaćoj atmosferi, kao što je amaterski video leta M2-F1, poznatog kao leteća kada.Na kraju, tu su i snimci koji prikazuje testove koji nisu baš išli po planu, kao što je ovo testiranje scenarija u kom avion udara u prepreku. Gorivu je prethodno dodat aditiv kako bi se ugasilo, međutim...


Pre nego što su prebačeni na JuTjub, neki od snimaka bili su dostupni u NASA arhivi pri Drajden centru za istraživanje leta.

"Nadamo se da ćemo prebacivanjem sadržaja na dostupniju platformu, omogućiti NASA fanovima i medijima da pristupe sadržaju češće i postanu uključeni u sve što se događa u NASA", rekla je Rebeka Ričardson, NASA menadžer za društvene mreže.
 
(Newswek.rs)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Let hipersoničnog aviona X-43A; Izvor: Youtube Printscreen / NASA Armstrong Flight Research CenterNauka i tehnika

​NAUČNICI STVORILI VIRTUELNI UNIVERZUM: Evo kako se pripremamo za mapiranje poznatog svemira

Let hipersoničnog aviona X-43A; Izvor: Youtube Printscreen / NASA Armstrong Flight Research CenterSvet

SKRIVENI MIKROFON UHVATIO NETANIJAHUOV RAZGOVOR S ORBANOM: To što EU radi je ludački! Oni su jedini na svetu (FOTO, AUDIO)

Let hipersoničnog aviona X-43A; Izvor: Youtube Printscreen / NASA Armstrong Flight Research CenterNauka

ASTRONOMI BESNI I ZABRINUTI: Rusija lansirala "veštačku zvezdu" koja će biti treći najsjajniji objekat na nebu! (FOTO, VIDEO)

Let hipersoničnog aviona X-43A; Izvor: Youtube Printscreen / NASA Armstrong Flight Research CenterNauka i tehnika

​NOVA STUDIJA DALA IZNENAĐUJUĆE REZULTATE: U slučaju kataklizmičnog udara asteroida, ovo je jedini organizam na Zemlji koji bi preživeo (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Nauka-tehnika
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS