Region

Nije igra: Maloletnici u Splitu od granitnih kocki napravili kukasti krst

Index navodi da su građani oko 22 sata zvali policiju, ali da nisu primetili svastiku nego kako mladići uzimaju kocke s paleta.

Objavljeno: 15.12.2016. 10:54h
Foto: Thinkstock, Split
Trojica maloletnika i dvojica 18-godišnjaka na splitskim Brdima u Hercegovackoj ulici od granitnih kocki za izradu puteva složili su veliki kukasti krst, pišše Index.hr.
Kako navode, svastika koju su napravili je “impozantnih dimenzija”.

Index navodi da su građani oko 22 sata zvali policiju, ali da nisu primetili svastiku nego kako mladići uzimaju kocke s paleta.

Patrola je poslata zbog sumnje da se radi o vandalizmu, a onda su videli veliki kukasti krst od pet metara.Mladici koji su bili u blizini, prvo su tvrdili da nemaju ništa sa svastikom, ali je onda u mobilnom telefonu jednog od njih pronadena fotografija kukastog krsta i svi su privedeni, prenosi Index.

Maloletnicima su pozvali roditelje u stanicu. Dvojica 18-godišnjaka su prijavljeni za prekršaj prema Zakonu o prekrššajima protiv javnog reda i mira, dok su trojica maloletnika i dalje u "proceduri" i za njih još nisu napisani optužni predlozi.

Zakon predvida zatvorsku kaznu do 30 dana ili novcanu kaznu i to za one koji na javnom mestu izvodenjem, reprodukcijom pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remete javni red i mir, navodi Index.hr.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Thinkstock, SplitSrbija

PLAŠI SE IZRUČENJA: Albanac koji je upravljao dronom sa zastavom Velike Albanije tražio azil u Hrvatskoj

Thinkstock, SplitRegion

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Thinkstock, SplitFoto

FOTOGRAFIJA DANA: Kanader gasi požar kod Splita

Thinkstock, SplitRegion

REGION U PLAMENU: Požari u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj (FOTO, VIDEO)

Ostale vesti iz rubrike Region
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS