Region

SREBRENIČANI BESNI ZBOG POLITIZACIJE: Neka nas i Turska i Holandija ostave na miru!

U poslednjem u nizu diplomatskih napada turskog predsednika na zemlje zapadne Evrope, Erdogan je direktno optužio Holandiju za "masakr 8.000 Bošnjaka"

Objavljeno: 15.03.2017. 11:11h
Foto: Redžep Tajip Erdogan u poseti BiH; Autor: AP
Tenzije između Holandije i Turske koje traju već nekoliko dana eskalirale su nakon govora turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je na sastanku povodom Dana doktora izjavio kako zna "koliko je truo njihov karakter po njihovom (holandskom) masakru 8.000 Bošnjaka".
 


Prethodno se u diplomatski rat dve države uključio i dopisnik državne televizije Turske (TRT) iz Njujorka, Kahraman Halisdželik, optuživši Holandiju da je namerno "organizovala genocid u Srebrenici".
 
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović kazao je za Klix.ba da bi bilo najbolje da puste Srebrenicu da živi sa svojim bolom i da je Brisel mesto gde bi trebalo da rešavaju svoje razimirice. Dodao je kako je narodu u Srebrenici potreban mir, a ni u kom slučaju da bude upotrebljavan, u bilo kojem kontekstu, kada se svađaju veliki. 

"Rezultati globalnog razračunavanja za male i nemoćne mogu biti samo sa većim ili manjim posledicama. Stoga bi bilo najbolje da nas puste da na miru živimo sa svojim bolom, za koji se bojim da ga danas u ovom svetu sa malo ili skoro nikako pravde niko ne razume", istakao je on. 

Nemanja Pančić, Ćamil Duraković

Bivši načelnike Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je za Klix.ba kako ga sa aspekta žrtve zloupotreba Srebrenice vređa, ali i da je to politički nekorektno. “Postoji drugi načini kako se Srebrenici može odati počast, bez obzira na odgovornost i posledice onoga što se desilo u Srebrenici. Sve članice Ujedinjenih nacija su, ako uzmemo činjenice u obzir, podjednako odgovorne. Posebno članice NATO i svi oni koji su bili svedoci tog perioda, a nisu ništa učinili da se spreči genocid u Srebrenici. Mislim da je to pokazatelj da Srebrenica zaista biva predmet političkih manipulacija u momentima kada Srebrenica nekome treba, a kada je nama u Srebrenici potreban neko, često se to ispusti i ne dođe u adekvatno vreme, ili ne dođe nikako”, rekao je Duraković.

 

(Klix.ba)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Redžep Tajip Erdogan u poseti BiH; Autor: APSvet

SUĐENJE PUČISTIMA U TURSKOJ: Oko 500 ljudi tereti se za pokušaj vojnog udara

Redžep Tajip Erdogan u poseti BiH; Autor: APMagazin

NEWSWEEK S VUKAŠINOM VOLFOM MINIĆEM: Šibicari iz visokog društva

Redžep Tajip Erdogan u poseti BiH; Autor: APMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Mediji i politika: Štampa (ne) može da zameni institucije

Redžep Tajip Erdogan u poseti BiH; Autor: APSvet

PRVI ODGOVOR KREMLJA: Rusi proteruju američke diplomate i oduzimaju imovinu ambasade

Ostale vesti iz rubrike Region
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS