Region

INTERPOL RASPISAO POTERNICU ZA MAROVIĆEM: Iz bolničkog kreveta u Beogradu, u zatvorsku ćeliju u Spužu

Marović je oštetio opštinu Budvu za višemilionski iznos i osuđen je na tri godine i devet meseci zatvora uz obavezu da državi vrati oko milion eura i uplati sto hiljada evra novčane kazne

Objavljeno: 16.05.2017. 13:49h
Foto: Profimedia, Svetozar Marović
Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica raspisao je međunarodnu poternicu za Svetozarom Marovićem, bivšim visokim funkcionerom vladajućeg DPS-a, jer se nije odazvao na poziv za izdržavanje tri godine i devet meseci zatvorske kazne. 

Naredbi za izdavanje poternice prethodila je naredba za prinudno privođenje, jer se on već duže nalazi na lečenju u Beogradu, pišu crnogorski mediji.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

"Naredba je izdata radi pronalaska i dovođenja osuđenog Svetozara Marovića na izdržavanje izrečene mu jedinstvene kazne zatvora od tri godine i devet meseci u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - Spuž, po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici zbog počinjenih krivičnih dela: dva produžena krivična dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela izvršenog na organizovan način", saopštio je ranije predsednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković.
 
U rešenju predsednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu. Osim na robiju, Marović je sporazumnim priznanjem krivice pristao i da državi vrati oko milion eura i uplati sto hiljada evra novčane kazne.

Na početku istrage kategorično je negirao krivicu, ali je nakon nekog vremena prihvatio navode Tužilaštva da je bio vođa kriminalne grupe koju su činili bivši čelnici opštine Budva i njihovi saradnici, a koja je nezakonitim radnjama nanela višemilionsku štetu opštinskom budžetu u projektima "Jaz", "TC Plaza", "Kopirajt", "Krapina", "VTE", "Bulevar" i "Prijevor".

Za razliku od sina, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu u istom procesu, ali ima državljanstvo Srbije, Svetozar Marović je državljanin Crne Gore i Srbija je dužna da postupi po poternici.

Reuters, Svetozar Marović

U Ministarstvu pravde navode da će Srbija poštovati zakonsku proceduru. Nakon što Interpol Beograd uputi međunarodnu poternicu na potvrdu Ministarstvu pravde Srbije, Ministarstvo će, kako je rečeno, kao i u svakom drugom slučaju, postupiti u skladu sa zakonom i procedurama.

"Svetozar Marović se već duži vremenski period nalazi na lečenju u Beogradu u Bolnici za mentalno zdravlje. Njegovo stanje je veoma ozbiljno, prima terapiju i pod stalnim je nadzorom lekara specijalista i evo koliko sam advokat 25 i više godine, nije se desilo da neko iz bolničkog kreveta bude doveden na izdržavanje kazne zatvora. Naravno, kada bude zdravstveno dobro, kada lekari učine svoje on će se javiti na izdržavanje kazne zatvora", rekao je advokat Svetozara Marovića, Zdravko Begović.

PRATITE NEWSWEEK I NA TVITERU

(Agencije)
KliknitePrevucite za sledeću vest
Povezane vesti
Profimedia, Svetozar MarovićRegion

MANDIĆ I RADUNOVIĆ OSLOBOĐENI: Nema dokaza da su lideri Demokratskog fronta pozivali na nasilje

Profimedia, Svetozar MarovićSvet

PONIŽAVANJE HOMOSEKSUALACA U ČEČENIJI: Zvaničnici posećivali zatvore i vređali zatvorenike

Profimedia, Svetozar MarovićSvet

POTRESNA ISPOVEST LEKARA MANČESTERSKIH ŽRTAVA: Iste rane video sam u Alepu gde nevina deca plaćaju najvišu cenu

Profimedia, Svetozar MarovićSrbija

JANKOVIĆ OSNOVAO POKRET: Evo šta donosi program političke organizacije "Slobodni građani Srbije"

Inicijalizacija u toku...
Ostale vesti iz rubrike Region
Profimedia, Svetozar MarovićRegion

NEWSWEEK OTKRIVA Slučaj osječke porodice Lovrić: Odveli su mi muža jer je bio Srbin, znala sam da se neće vratiti

Profimedia, Svetozar MarovićRegion

KRAJ KRIZE U MAKEDONIJI: Ivanov dao mandat Zaevu za sastav nove vlade

Profimedia, Svetozar MarovićRegion

LJUBAV KOJA JE POBEDILA RAT I MRŽNJU: Godišnjica ubistva sarajevskih Romea i Julije (VIDEO)

Profimedia, Svetozar MarovićRegion

STEJT DEPARTMENT: Rusija destabilizuje Balkan, slabiji angažman SAD imaće opasne posledice

PRATITE NAS

Pratite našu Facebook stranicu.