Region

NAJVEĆI ISPADI HRVATSKOG TRAMPA: Kada bi mu cenzurisali svaku psovku, niko ga nikada ne bi čuo

Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita, ne preza od vređanja političkih suparnika, pisaca, novinara i bilo koga ko mu se nađe na putu

Objavljeno: 02.06.2017. 10:39h
Foto: Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/HRPolitika
Željko Kerum, hrvatski preduzetnik, poznat je po tome što je na izborima 2009. godine kao nezavisni kandidat postao prvi neposredno izabrani gradonačelnik Splita u novijoj hrvatskoj istoriji. U nedelju se u Splitu održava drugi krug izbora za novog gradonačelnika na kojima je Kerum ponovo kandidat.

Ali pored toga Kerum je poznat po još jednoj karakteristici. Najprizemnija vređanja i etiketiranja političkih protivnika, novinara i svih koji se nađu na Kerumovom putu su konstanta otkada je iskoračio na javnu scenu, piše Slobodna Dalmacija.Ispada da to što je njegov protivkandidat za mesto gradonačelnika, Andro Krstulović Opara, istrpeo u sukobima s njim u aranžmanu "Slobodne" nadilazi sve što je čelnik HGS-a do sada izgovorio, ali, nažalost, nije tako - bilo je toga i pre na pretek, ništa manje "sočnog", vulgarnog, bednog.
 
Počelo je famoznim nastupom na Radio Dalmaciji, gde je Miljenka Jergovića, jednog od najcenjenijih regionalnih književnika, prozvao "izmetom koji je doša sa Šarplanine jebavat hrvatski narod", a potom su mu se na tapetu našle i Jergovićeve kolege - splitski utorkaši, koji su uputili pismo javnosti u kojem su upozorili birače da će, ako ga izaberu za gradonačelnika, Split postati neka vrsta njegove prćije.

Oni upozorili, a novinar Indexa Dragan Miljuš potvrdio kad je raskrinkao prvog neposredno izabranoga gradonačelnika koji je krenuo da oprema splitske vrtiće bez tendera, a Kerum ga napao da "piše članke za petsto kuna".

"Nisam iznenađen ničim što izgovori Kerum. To je njegov zaštitni znak. On je izjavio da je u ovu kampanju ušao mudriji i iskusniji, pa je to demantovao ovim napadom na Oparu. Interesantno je da su mu uviek okidač pitanja koja se tiču njegovog poslovanja. Tako je bilo i nedavno s koleginicom Ivanom Šilović kojoj je zbog toga pretio da će ostati bez posla. To je dosta dugo trajalo i bilo je jako mučno", kaže Miljuš.

MILJENKO JERGOVIĆ  Foto: Marina Lopičić

Najžešći Kerumov protivnik u vreme njegovog gradonačelnikovanja bio je Dujomir Marasović. Njega je, kao upravnika bolnice, a koji ga je, kaže, na kolenima molio da napravi put do nove zgrade porodilišta - brutalno izvređao na otvaranju "Boat showa". Galamio je pred novinarima: "Puka san, ne moš više trpit tog kretena, nikako!"

"Trča je za menom po Rivi, vika da će me satrat, zgnječit. Nazivali su me stalno kući, ćeri mi pritili telefonom" kaže doktor Marasović, a prema onome što nam je ispričao - ispada da Krstulović Opara nije prvi kojem je Kerum spominjao "mušku ljubav"?!

"Vrhunac je bija kad je beogradski "Kurir" objavija, a onda portali prenili, da sam, zamisli, spava sa Sanaderom!? Ne mogu sto posto tvrdit da je to on platija da se objavi, ali raspita san se kod nekih beogradskih izvora kako je došlo do te izmišljotine."

Dujomir Marasović; Autor: Pixsell

"Najgore od svega je šta je on sve prikaziva ka svađu njega i mene, a ja se sa njim nikad nisam svađa. I zato ovo u nedilju nisu izbori, to je referendum, i neka svako glasa kako ga volja, po savjesti, ali bude li Kerum gradonačelnik, to šta on radi, to će - zapamtite šta van kažen - u negativnom smislu obilježit ovi grad u idućih pedeset godina! Ne glasa se ovi put za desno ili livo, nego za ili protiv pršuta na čelu", poručuje Marasović.

S vremenom, umesto Marasovića, Kerumova glavna meta postala je HDZ-ovka Sanja Bilač, koja je svojevremeno bila najoštrija kritičarka njegove politike. Njoj je, na sednici Gradskog veća, poručio: "Đava te odnio tako ludu", a spominjao joj je i "mater koja je taku okotila".

Svakome ko se uhvatio s Kerumom u klinč zaradio bi takvu dozu uvreda da to pas s maslacem ne bi polizao, a autor gnusnih uvreda, manje-više, prolazi bez sankcija. Tako je bilo, a očigledno će i biti, jer i on sam u Grašinoj pesmi koja mu je izborni song - poručuje "osta san uvik isti, nikad se neću minjat". Nažalost.

Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/Željko Kerum

Ovako je još govorio Željko Kerum:

"Jedi govna, majmune glupi" (novinaru Damiru Petranoviću 2009.)

"Ti si urbani Jugoslaven" (Pavi Grubišiću Čabi 2011.)

"Ako mi netko takne Fani i bebu, gučak ću mu iščupat!" (iz intervjua na Radio Dalmaciji 2012.)

"Mogu samo reć da je Ipsos klošarska agencija, a ti - Mislave Bago, varalico, bit ćeš konobar ka šta i jesi" (novinaru Mislavu Bagi 2013.)

"Štraco nad štracama, pogledaj se na šta sličiš... Štraco, objavi ovo da ljudi vide koje si govno" (novinarki Lenki Gospodnetić 2017.)
 
(Jutarnji.hr/Newsweek.rs)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/HRPolitikaMagazin

NEWSWEEK S VUKAŠINOM VOLFOM MINIĆEM: Šibicari iz visokog društva

Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/HRPolitikaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Mediji i politika: Štampa (ne) može da zameni institucije

Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/HRPolitikaSrbija

PLAŠI SE IZRUČENJA: Albanac koji je upravljao dronom sa zastavom Velike Albanije tražio azil u Hrvatskoj

Željko Kerum; Izvor: Youtube printscreen/HRPolitikaRegion

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Region
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS