Region

SPECIJALNI TUŽILAC: Dokazi BIA u slučaju navodnog državnog udara u Crnoj Gori su neoborivi

Suđenje ruskim, srpskim i crnogorskim državljanim optuženim za navodni pokušaj nasilne smene vlasti sa ciljem sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO, zakazano je za 19. jul

Objavljeno: 22.06.2017. 11:10h
Foto: Reuters, Intervencija policije u Podgorici
Specijalni crnogorski tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić ocenio je sinoć da su dokazi u slučaju navodnog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori "neoborivi" i saopštio da su u tom smislu od posebnog značaja dokazi koje je pribavila Bezbednosno-informativna agencija Srbije (BIA).Katnić je u intervju za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) kazao da su dokazi dobijeni od srpske službe "posebno važni", da su pribavljeni na zakonit način, tako da se mogu koristiti na sudu.

"Dokazi koje smo dobili iz Srbije su važni i posebno smo zahvalni na toj pomoći", kazao je crnogorski tužilac.Advokati optuženih za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine tražili su ranije izuzeće dokaza na kojima je zasnovana optužnica protiv 14 osoba, jer tvrde da su oni pribavljeni bez odobrenja suda.
 
Reč je o dokazima pribavljenim obaveštajnim radom stranih agencija.

Specijalni tužilac je ponovio da je u ovom slučaju "postojala uloga stranog elementa inspirisanog iz ruskih nacionalističkih centara".

Suđenje ruskim, srpskim i crnogorskim državljanim optuženim za navodni pokušaj nasilne smene vlasti sa ciljem sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO, zakazano je za 19. jul.

Profimedia, Nebojša Medojević

Govoreći o zahtevu za skidanje imuniteta i privođenje poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, Katnić je ocenio da "postoje elemnti koji ukazuju da je pritvor potreban", ali da će odluka o tome biti doneta nakon saslušanja.

Medojević, koji je osumnjičen za pranje novca tokom izborne kampanje za oktobarske izbore, po rečima specijalnog tužioca, može da utiče na svedoke.

Katnić je ocenio i da se protiv njega i dalje vodi "specijalni rat" čiji je cilj da se Tužilaštvo prikaže kao selektivno u istragama i da se kompromituje tužilac.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Reuters, Intervencija policije u PodgoriciSvet

SUĐENJE PUČISTIMA U TURSKOJ: Oko 500 ljudi tereti se za pokušaj vojnog udara

Reuters, Intervencija policije u PodgoriciSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Reuters, Intervencija policije u PodgoriciRegion

PRVA POSETA REGIONU: Majk Pens u Crnoj Gori

Reuters, Intervencija policije u PodgoriciMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Ostale vesti iz rubrike Region
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS