Srbija

Reagovanja na Stefanovićevu skandaloznu izjavu: Ministar da se vrati u školsku klupu

Dragan Maršićanin istakao je da bi ministar trebalo da zna šta je pretpostavka nevinosti, dok predsednik Demokratske stranke, Bojan Pajtić kaže da je izjava ministra i više nego skandalozna

Objavljeno: 27.01.2016. 18:46h
Foto: Fonet, Dragan Maršićanin
Dragan Maršićanin, funkcioner Demokratske stranke Srbije, aludira da bi ministar Nebojša Stefanović morao da se vrati u školsku klupu i nauči osnovne pravne pojmove. On je ovo izjavio nakon što je Stefanović reagujući na izjavu funkcionera SPS Milutina Mrkonjića o otvaranju železničke stanice Prokop, izjavio: "A to što daje izjave najgorim reketašima iz Kurira dovoljno govori o njemu".

"Sve ovo što se dešava u medijskom ratu između Infomera, Dragana J. Vučićevića koji je PR Aleksandra Vučića i Kurira pokazuje koliko je Srbija nazadovala. Najpre ministar Nebojša Stefanović, koga prati jedan neprijatni nadimak i afera oko diplome, bi trebalo da zna šta je pretpostavka nevinosti, te u skladu sa tim je dužan da sasluša odluke suda pa tek onda da kvalifikuje", kaže Maršićanin za Kurir.

Nemanja Pančić, Bojan Pajtić

PAJTIĆ: IZJAVA I VIŠE NEGO SKANDALOZNA

Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke, kaže da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da "u Kuriru rade reketaši" više nego skandalozna:

"Nezapamćeno je u evropskoj političkoj praksi da ministar policije na takav način komunicira sa medijima, ili sa bilo kojim pravnim ili fizičkim licem. Skandal je mala reč. Sve je mala reč za takvu kombinaciju arogancije, nevaspitanja, neodgovornosti i zloupotrebe institucije. Svako ko se usudi da pisne je reketaš, lopov, kriminalac, zločinac. Strašno!", kaže Pajtić za Kurir.

NUNS: DRŽAVNI FUNKCIONERI NEMAJU PRAVO DA OCENJUJU RAD MEDIJA

Dragan Janjić iz NUNS-a kaže da državni funkcioneri nemaju pravo da ocenjuju rad bilo kog medija a to je slučaj sa skandaloznom izjavom ministra Nebojše Stefanovića da "u Kuriru rade reketaši".
Fonet, Dragan Janjić NUNS
"Funkcioneri organa vlasti moraju strogo da se drže svojih nadležnosti, a tu ne spada ocenjivanje bilo kog medija. Ovde je običaj da se pojedincima i medijima zakači neka ocena i to ostaje. Predstavnici organa javne vlasti moraju biti primer ostalima.", kaže Dragan Janjić za Kurir.

GORAN MILETIĆ: DRŽAVNI FUNKCIONERI TREBA DA BUDU PRIMER DEMOKRATSKOG IZRAŽAVANJA

Goran Miletić, aktivista za ljudska prava, kaže da bi državni funkcioneri trebalo da budu primer demokratskog izražavanja, a ne da poput ministra Nebojše Stefanovića daju neprimerene izjave i kvalifikacije.
Fonet, Goran Miletić

"Sloboda izražavanja je garantovana u Srbiji, ali predstavnici vlasti moraju svojim izjavama doprinositi debati u demokratskom društvu, a ne davati neprimerene kvalifikacije", kaže Miletić za Kurir.

DRAGAN POPOVIĆ: OGUGLAO SAM NA STEFANOVIĆEVE IZJAVE

Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku kaže da je već oguglao na sramne izjave ministra Stefanovića i smatra da će se trend nedopustivih izjava nastaviti jer u Srbiji ne postoje institucije "koje će svaku započetu priču završiti do kraja".

"Ne bi trebalo da slušamo takve izjave od nekog ko je ministar, ali bojim se da smo oguglali, naročito na ministra Stefanovića. Ovakvi scenariji će potrajati još dugo, i sa Kurirom i kompletnom medijskom scenom, iz prostog razloga jer mi nemamo institucije koje će svaku započetu priču završiti do kraja. Ukoliko je neko reketaš, zbog čega nije u zatvoru? Zašto se ne završavaju istrage? Suština svih ovih priča je da institucije u ovoj zemlji ne rade svoj posao i tu sve počinje i sve se završava. Ako nekoga optužujete za nešto, iznesite dokaze", kaže Popović za Kurir.


VESNA PEŠIĆ: SUVIŠNO JE ANALIZIRATI STEFANOVIĆEVE ŠUPLJE IZJAVE

Suvišno je analizirati njegove šuplje i besmislene izjave, poručila je Vesna Pešić povodom nove bruke ministra policije Nebojše Stefanovića.
Fonet, Vesna Pešić
"O tom čoveku je besmisleno govoriti, kao i komentarisati bilo šta što kaže i to ne samo vezano za Kurir, već o bilo čemu. On ne shavta da ne može istovremeno da bude ministar i građanin i da nasumično daje izjave. Tako da je suvišno analizirati njegove šuplje i besmislene izjave. Reč je o glavnom poltronu i ulizici premijera, a najgore je to što je privatizovao policiju u kojoj je trenutno potpuno rasulo", kaže Pešić za Kurir.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je uvredio sve zaposlene u redakciji dnevnog lista Kurir, zloupotrebivši tako svoju funkciju radi diskreditacije redakcije, objavio je Kurir.

(Kurir)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Fonet, Dragan MaršićaninSrbija

SAOPŠTENJE NUNS-a: Žalimo zbog gašenja Newsweeka

Fonet, Dragan MaršićaninSrbija

ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA PO NALOGU NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Ne prestaje progon predsednika Adrija medije!

Fonet, Dragan MaršićaninSrbija

​NUNS i NDNV: Javni tužilac da sasluša Aleksandra Vučića

Fonet, Dragan MaršićaninSrbija

UNS I NUNS PROTESTUJU: Vlast ne želi predstavnike slobodnih medija u Agenciji za borbu protiv korupcije!

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS