Srbija

Vučić: Gašić će biti razrešen do kraja januara

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima

Objavljeno: 29.01.2016. 13:32h
Foto: Zorana Jevtić, Bratislav Gašić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog.

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

"Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića", najavio je Vučić u izjavi novinarima. 

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog. 

"Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što ga niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao", zaključio je Vučić. 
Printscr Youtube, Bratislav Gašić
Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj". 

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori. 

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

Zorana Jevtić, Bratislav GašićSrbija

​ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, konačno si priznao da je za tebe ljudski život bezvredan! Vreme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov!

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS