Srbija

Vučić potpisao predlog za razreššenje Gaššića, Dušan Vujović privremeno ministar odbrane

Kako prenose beogradski mediji, očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je zakazano za ponedeljak

Objavljeno: 30.01.2016. 11:21h
Foto: Zorana Jevtić, Bratislav Gašić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gaššića i uputio ga Narodnoj skupštini, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Kako prenose beogradski mediji, očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je zakazano za ponedeljak.

Premijer Vučić rekao je juče da će ministar odbrane Bratislav Gaššić biti razreššen do kraja januara kako je ranije obećao, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

Premijer je ranije izjavio da Gaššić neće podneti ostavku, već da će tražžiti njegovo razreššenje u Skupšštini Srbije, jer se, kako je rekao, ne plašši javne rasprave, pred poslanicima.

Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Fonet, Dušan Vujović
Vučić je s tim upoznao članove vlade na današnjoj sednici. Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Zorana Jevtić, Bratislav GašićMagazin

NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

Zorana Jevtić, Bratislav GašićSrbija

​ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, konačno si priznao da je za tebe ljudski život bezvredan! Vreme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov!

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS