Srbija

Bratislav Gašić smenjen sa funkcije ministra odbrane: Nešto ranije zbog navodne uvrede Maje Gojković, poslanici vladajuće koalicije napustili sednicu (FOTO)

Iaku su poslanici vladajuće većine nakratko izašli sa zasedanja parlamenta, Bratislav Gašić je većinom glasova smenjen sa mesta ministra odbrane

Objavljeno: 05.02.2016. 18:48h
Foto: Tanjug/Srđan Ilić, Poslanici vladajuće koalicije napuštaju sednicu parlamenta
Većina poslanika Skupštine Srbije glasala je za smenu sada već bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića. Za smenu je glasalo 195 poslanika, a protiv nije bio niko.

Poslanici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovi koalicioni partneri napustili su danas popodne, oko 16.30, sednicu skupštiner na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila smena Gašića zbog uvrede poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućene predsednici parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži tviter.

Šutanovac je na tviteru napisao "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupstina". Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori. Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS Marija Obradović, nedopostivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorne reči i uvrede na račun novinarke.

Obradović, iza koje su stajale sve poslanice SNS, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića. Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojković nije zaslužila takav odnos.

"Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjacnio o Gojković", rekla je Obradović. Šef poslanika SNS Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.

Šutanovac tvrdi da njegov tvit, koji su predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i poslanici SNS shvatili kao uvredu, nije shvaćen u pravom kontekstu. "Rado bih se izvinio da znam šta je uvreda. Ako neko misli da sam aludirao da se Maja Gojković bavi nekim stvarima koje su van konteksta, ja se izvinjavam, ali to nije bila ideja", rekao je Šutanovac novinarima u holu Skupštine Srbije.

On je objasnio da je Maji Gojković, prilikom inaugurisanja, rekao da od nje očekuje da ima razumevanja za sve poslanike u parlamentu zato što je, kako je rekao, sedela u svim delovima parlamenta. "U momentu kada sam tražio repliku ona me je prekinula i rekla da nju jedino ne vezuje pitanje u vezi sa poštenjem. I reakcija je bila na to i ništa drugo", poručio je Šutanovac.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Tanjug/Srđan Ilić, Poslanici vladajuće koalicije napuštaju sednicu parlamentaMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Tanjug/Srđan Ilić, Poslanici vladajuće koalicije napuštaju sednicu parlamentaMagazin

NEWSWEEK PODSEĆA NA SLUČAJ "HELIKOPTER": Piloti bili pod pritiskom - Odgovornost nestala u magli

Tanjug/Srđan Ilić, Poslanici vladajuće koalicije napuštaju sednicu parlamentaSrbija

PRVI PUT S ANOM BRNABIĆ KAO PREMIJERKOM: Održana sednica nove Vlade Srbije

Tanjug/Srđan Ilić, Poslanici vladajuće koalicije napuštaju sednicu parlamentaSrbija

ANA BRNABIĆ PREDSTAVILA EKSPOZE: Vreme u kome živimo je puno izazova na koje moramo da odgovorimo

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS