Srbija

PUPS napušta Dačića, na izbore žele sa Vučićem

Predsedništvo PUPS-a jednoglasno je danas zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS

Objavljeno: 18.02.2016. 12:24h
Foto: Nebojša Mandić, Milan Krkobabić i Aleksandar Vučić
Predsedništvo PUPS-a jednoglasno je danas zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS. Ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore.

Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučić

U saopštenju te stranke se navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera. U PUPS-u, naime, iz iskustva koje su imali sa aktuelnom vladom, smatraju da je najbolji način da se u celosti ispune ciljevi te stranke, a pre svega zaštita socijalno-ekonomskog položaja penzionera, da svoje buduće delovanje usklade direktno sa političkom misijom premijera Vučića.

Fonet, Ivica Dačić
"Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi", navode iz PUPS-a i dodaju da su o svemu obavestili i aktuelnog koalicionog partnera, lidera SPS-a Ivicu Dačića. Ukoliko, kako navode, u razgovorima bude konstatovano da takva vrsta saradnje nije moguća, Predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore. Inače, nan današnjoj sednici Predsedništva PUPS-a razmatrana je informacija u vezi sa obavljenim razgovorima između predsednika Milana Krkobabića i predsednika SPS Ivice Dačića.

Tokom protekle dve godine, PUPS je, kako se navodi, istrajno podržavao politička zalaganja predsednika vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija. SPS, PUPS i JS su potpisali koalicioni sporazum pred majske izbore 2008. godine i od tada su zajednički nastupale na izborima. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, čija je stranka već godinama bila u koaliciji sa PUPS-om, prokomentarisao je za Tanjug da svako ima pravo da se opredeli sa kim će na izbore.

Nemanja Pančić, Dragan Marković Palma

Na pitanje da li je JS nešto izgubio zbog toga što je PUPS rešio da se okrene SNS-u, Marković je odgovorio da nije razmišljao o tome. Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da svako ima pravo da odlučuje kako želi da nastupa na izborima i veruje da odlazak PUPS-a iz koalicije i približavanje SNS-u neće oslabiti socijaliste. Dačić je rekao da socijalisti još uvek nisu razgovarali sa PUPS-om o svemu tome, ali je dodao: "Svako ima opravo da odlučuje kako želi. Ne možemo da prihvatimo da neko na listi ima više nego što ima u realnosti", rekao je Dačić. On takođe navodi da ga PUPS nije obavestio o odluci, ali da su mu najavili da će razgovarati sa SNS-om.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Nebojša Mandić, Milan Krkobabić i Aleksandar VučićMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Nebojša Mandić, Milan Krkobabić i Aleksandar VučićMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Nebojša Mandić, Milan Krkobabić i Aleksandar VučićMagazin

NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

Nebojša Mandić, Milan Krkobabić i Aleksandar VučićSvet

​LIBIJSKI RIVALI DOGOVORILI PREKID VATRE I IZBORE: Makron posredovao sastanku generala Haftara i Saradža

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS