Srbija

MSP potvrdio oslobađanje otetog Srbina u Libiji

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je jutros za RTS da se čeka da njegova kompanija stupi u kontakt sa Tomićem

Objavljeno: 27.04.2016. 12:07h
Foto: Reuters, Policija u akciji u Tripoliju, Libija
Srpski državljanin Miroslav Tomić koji je u subotu otet u Libiji pušten je na slobodu, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

"Pušten je i sutra će se javiti u svoju firmu, tada ćemo imati više informacija", rečeno je Tanjugu. Tomić je otet u subotu, na putu Sarir-Mesla, 1.200 kilometara od Tripolija. On radi u nemačkoj firmi "Feroštal" i kidnapovan je tokom obilaska kompleksa firme. Nedavno je bio u Srbiji posle čega se vratio na posao u Libiju.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je jutros za RTS da se ceka da njegova kompanija stupi u kontakt sa Tomićem, ili da se on pojavi na svom radnom mestu, kako bi bile potvrđene informacije o njegovom oslobadanju. Dodao je da nemačka kompanija tvrdi da otmica nema političku pozadinu i da nisu potvrdili da je tražen otkup, iako se sumnja da je to bio razlog otmice.

Prema ranijem pisanju medija, Tomić nije otet u zoni sukoba pa se pretpostavlja da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup. Potraga je započela odmah po prijavi nestanka. Tomić živi u Libiji poslednjih 20 godina i zaposlen je u nemačkoj kompaniji "Feroštal", koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja.

(Tanjug)
KliknitePrevucite za sledeću vest
Tagovi LibijaOtmica

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Reuters, Policija u akciji u Tripoliju, LibijaSvet

MAKRON "SA ILI BEZ EVROPE": Francuska u Libiji otvara centar za buduće azilante

Reuters, Policija u akciji u Tripoliju, LibijaSvet

​LIBIJSKI RIVALI DOGOVORILI PREKID VATRE I IZBORE: Makron posredovao sastanku generala Haftara i Saradža

Reuters, Policija u akciji u Tripoliju, LibijaEVROPA

ITALIJA TRAŽI SOLIDARNOST OD EVROPE: Otvorite svoje luke, sami nosimo teret migrantske krize

Reuters, Policija u akciji u Tripoliju, LibijaSvet

NEODRŽIVA SITUACIJA NA MEDITERANU: Italija zatvara luke za NVO koje spasavaju migrante

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS