Srbija

NOVI NEWSWEEK Prvi put o sprezi politike i estrade: Kome smeta jaka Lepa Brena

U novom Newsweeku čitajte, veliku ispovest Lepe Brene, intervju sa Filipom Davidom, analizu debata o Jugoslaviji koje je vodila tajnovita Bilderberg grupa, razgovor sa Radetom Šerbedžijom, intervju sa grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem i mnoge druge priče

Objavljeno: 26.01.2017. 06:00h
Foto: Newsweek Br. 75
U fokusu novog Newsweeka čitajte ekskluzivnu ispovest Lepe Brene. O tome zašto ne razgovara sa Željkom Mitrovićem, o napadima SNS botova i tabloidne štampe, o lažnom porodičnom nasilju i tome za koga će glasati na predsedničkim izborima, čitajte u tekstu Aleksandra Đuričića "Ko se boji jake Lepe Brene".

Tamara Nikčević donosi intervju sa Filipom Davidom u kojem se proslavljeni srpski književnik priseća druženja sa Borislavom Pekićem, Danilom Kišom i Mirkom Kovačem, u okviru neformalne književne grupe oformljene ne oko koristoljublja, već oko umetničkih afiniteta i prijateljstva.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Intrigantan intervju Branke Mitrović sa dugogodišnjim dopisnikom ruske agencije RIA novosti iz Beograda Sergejem Grizunovom otkriva priču o njegovim odnosima sa britanskim špijunom na Balkanu, pokušaju atentata koji je izvela srpska obaveštajna služba i tome zašto mu je Ivica Dačić rekao da je loš novinar.

U tekstu "Poetične zablude i brutalna stvarnost", Novak Lukovac donosi analizu dokumenata odnedavno dostupnih javnosti, koji su pokazali kako je početkom devedesetih Jugoslavija bila jedna od glavnih tema na konferencijama Bilderberg grupe, tajnovite organizacije koji mnogi karakterišu kao "globalnu vladu iz senke".

Jedan od najznačajnijih dizajnera današnjice Mirko Ilić prvi put je u svoju njujoršku kancelariju primio jednu novinarsku ekipu sa prostora bivše Jugoslavije. U razgovoru koji je vodio Želimir Bojović, Ilić je govorio o Americi nakon dolaska Trampa na mesto predsednika, porastu desnog ekstremizma u svetu, regionu i nacionalizmu koji ga sve više steže, odgovornosti samih građana za ono što im se dešava i sve prisutnijem “grafičkom govoru mržnje”.

Pored ovih tema, u novom izdanju mesečnika Newsweek pročitajte zašto sa Trampom i Putinom počinje "era velikog sranja", o oklopnom transporteru pred Saveznom skupštinom i građanima koji su odbili da učestvuju u jugoslovenskom ratu, intervju sa Radetom Šerbedžijom, priču o neobičnoj filozofiji bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Davida Babunskog, kao i mnoge druge analize, intervjue, ljudske priče, eseje i reportaže.

Za Newsweek još govore i pišu Dejvid Belami, Uroš Đurić, Pol Cimerman, Ida Prester, Selvedin Avdić, Mihael Martens i Marina Fratucan.Newsweek Br. 75
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Newsweek Br. 75Region

ŠTA ĆE BITI S ŽELJAVOM: Najveća podzemna baza na Balkanu postaje skladište nuklearnog otpada (FOTO)

Newsweek Br. 75Srbija

NEWSWEEK ISTRAŽUJE S verom u novi početak: Zašto Srbi prelaze u Islam

Newsweek Br. 75Srbija

NEWSWEEK OTKRIVA: Evo ko su vlasnici tajnih računa u švajcarskim bankama (FOTO)

Newsweek Br. 75Srbija

Božo Prelević za NEWSWEEK o slučaju Mali: Dosije - Kompletni idiot

Inicijalizacija u toku...
Ostale vesti iz rubrike Srbija
Newsweek Br. 75Srbija

NEWSWEEK INTERVJU Oliver Ivanović: Nisu mi smestili ni Albanci ni Srbi, već politikanti iz Euleksa

Newsweek Br. 75Srbija

Zoran Moka Slavnić za NEWSWEEK: Da ja vladam svetom...

Newsweek Br. 75Srbija

OŠTRI KOMENTARI IZ BEČA: "Vučić fanatično želi kontrolu, ali Nikolić je opasan partibrejker"

Newsweek Br. 75Srbija

NEWSWEEK OTKRIVA Konačna istina o Arkanovom ubistvu: Jedno ime iza likvidacije "komandanta"

PRATITE NAS

Pratite našu Facebook stranicu.