Srbija

NOVI NEWSWEEK Prvi put o sprezi politike i estrade: Kome smeta jaka Lepa Brena

U novom Newsweeku čitajte, veliku ispovest Lepe Brene, intervju sa Filipom Davidom, analizu debata o Jugoslaviji koje je vodila tajnovita Bilderberg grupa, razgovor sa Radetom Šerbedžijom, intervju sa grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem i mnoge druge priče

Objavljeno: 26.01.2017. 06:00h
Foto: Newsweek Br. 75
U fokusu novog Newsweeka čitajte ekskluzivnu ispovest Lepe Brene. O tome zašto ne razgovara sa Željkom Mitrovićem, o napadima SNS botova i tabloidne štampe, o lažnom porodičnom nasilju i tome za koga će glasati na predsedničkim izborima, čitajte u tekstu Aleksandra Đuričića "Ko se boji jake Lepe Brene".

Tamara Nikčević donosi intervju sa Filipom Davidom u kojem se proslavljeni srpski književnik priseća druženja sa Borislavom Pekićem, Danilom Kišom i Mirkom Kovačem, u okviru neformalne književne grupe oformljene ne oko koristoljublja, već oko umetničkih afiniteta i prijateljstva.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Intrigantan intervju Branke Mitrović sa dugogodišnjim dopisnikom ruske agencije RIA novosti iz Beograda Sergejem Grizunovom otkriva priču o njegovim odnosima sa britanskim špijunom na Balkanu, pokušaju atentata koji je izvela srpska obaveštajna služba i tome zašto mu je Ivica Dačić rekao da je loš novinar.

U tekstu "Poetične zablude i brutalna stvarnost", Novak Lukovac donosi analizu dokumenata odnedavno dostupnih javnosti, koji su pokazali kako je početkom devedesetih Jugoslavija bila jedna od glavnih tema na konferencijama Bilderberg grupe, tajnovite organizacije koji mnogi karakterišu kao "globalnu vladu iz senke".

Jedan od najznačajnijih dizajnera današnjice Mirko Ilić prvi put je u svoju njujoršku kancelariju primio jednu novinarsku ekipu sa prostora bivše Jugoslavije. U razgovoru koji je vodio Želimir Bojović, Ilić je govorio o Americi nakon dolaska Trampa na mesto predsednika, porastu desnog ekstremizma u svetu, regionu i nacionalizmu koji ga sve više steže, odgovornosti samih građana za ono što im se dešava i sve prisutnijem “grafičkom govoru mržnje”.

Pored ovih tema, u novom izdanju mesečnika Newsweek pročitajte zašto sa Trampom i Putinom počinje "era velikog sranja", o oklopnom transporteru pred Saveznom skupštinom i građanima koji su odbili da učestvuju u jugoslovenskom ratu, intervju sa Radetom Šerbedžijom, priču o neobičnoj filozofiji bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Davida Babunskog, kao i mnoge druge analize, intervjue, ljudske priče, eseje i reportaže.

Za Newsweek još govore i pišu Dejvid Belami, Uroš Đurić, Pol Cimerman, Ida Prester, Selvedin Avdić, Mihael Martens i Marina Fratucan.Newsweek Br. 75
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Newsweek Br. 75Magazin

NEWSWEEK U KLUBU KNJIŽEVNIKA Iva i Buda: Akademici za ugostiteljstvo i srećan život

Newsweek Br. 75Magazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Astrologija koja košta života: Indijska zodijak ubistva

Newsweek Br. 75Magazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA: Šta se krije ispod površine: Nove tehnologije na bazi grafena daju nezamislive uvide u umetnost!

Newsweek Br. 75Srbija

​JOHANES HAN I KETRIN VENT ZA NEWSWEEK: Pažljivo pratimo situaciju u vezi sa Adria media group

Inicijalizacija u toku...
Ostale vesti iz rubrike Srbija
Newsweek Br. 75Srbija

Beograd ponovo postaje centar studentskog sveta

Newsweek Br. 75Srbija

FIJAT PRIHVATIO 2 OD 4 ZAHTEVA: Štrajkački odbor FCA danas odlučuje o daljim koracima

Newsweek Br. 75Srbija

PRED VUČIĆEVU POSETU: SAD traže podatke o odbrambenoj, bezbednosnoj i obaveštajnoj saradnji Srbije i Rusije

Newsweek Br. 75Srbija

KRIK OTKRIVA: Nasilnik sa Vučićeve inauguracije deo ekipe Saleta Mutavog

PRATITE NAS

Pratite našu Facebook stranicu.