Srbija

NOVI NEWSWEEK Biljana Plavšić: Sve o čemu sam ćutala

U novom Newsweeku čitajte ispovest Biljane Plavšić, prvi intervju lične sekretarice Đinđića, priču o Ljubiši Preletačeviću Belom i odnosu humora i politike u Srbiji, portret Azema Vlasija, ispovest upravnika Okružnog zatvora u Beogradu i mnoge druge priče

Objavljeno: 30.03.2017. 08:00h
Foto: Newsweek br 77
U fokusu novog Newsweeka Boban Karović donosi veliki intervju s Biljanom Plavšić. U životnoj ispovesti, prva posleratna predsednica Republike Srpske i haška osuđenica otkriva nepoznate detalje o sukobima u BiH devedesetih i ključnim akterima tog vremena - Karadžiću, Mladiću, Miloševiću i Arkanu, ali govori i o danima provedenim u Hagu, te metodama tadašnje glavne tužiteljke Tribunala.

U prvom intervjuu datom medijima, lična sekretarica ubijenog premijera Zorana Đinđića objasnila je Želimiru Bojoviću zašto Srbija nikada ne bi ovako izgledala da je Đinđić živ, otkrila je kako se mnogi pozivaju na njegovo prijateljstvo iako ga nisu poznavali i ispričala mnoga intrigantna sećanja na čoveka kojeg je pratila kroz čitavu političku karijeru.
 


U tekstu inspirisanom fenomenom Ljubiše Preletačevića Belog, saznajte da li ćemo sutra nakon izbora plakati kao što se danas smejemo. Humor prijatno pada na prazan stomak, a bilo bi poželjno da ovaj organ zameni srce, kojim se do sada glasalo, piše Ljilja Jorgovanović u "Zašto nam je sve smešno u politici: Jevanđelje po Luki".

O pokušaju ubistva među Albancima u Prištini, koji je odjeknuo u celom regionu, i tome ko je zapravo meta - Adem Vlasi, nekadašnji najviši funkcioner na Kosmetu i čovek koga je Slobodan Milošević proglasio krivcem za sve srpske nevolje u pokrajini - čitajte u "Portretu za ram" Momčila Petrovića.

U priči "Nepoznato o životu iza zatvorskih zidina: Kako je Ljuba Zemunac izbegao davljenje... i druge tajne", Vojislav Tufegdžić donosi ispovest Branka Šormaza, čoveka koji je dve decenije radio kao upravnik zatvora kroz koji su prošle najveće srpske zvezde - od ozloglašenih kriminalaca, preko glumaca i bankara, do političara koje je nemoguće svrstati.

Pored ovih tema, u novom izdanju mesečnika Newsweek pročitajte intervju s Natašom Jeremić, intimna sećanja pet dama na Dragana Gagu Nikolića, intervju s glumcem Nikolom Ristanovskim, priču o "svim našim predsednicima", kolumnu Paula Koelja, priču o velikoj jugoslovenskoj špijunki Gordani Čavić, tekst o boravku bliskog prijatelja Kenedijevog ubice u Jugoslaviji kao i mnoge druge analize, intervjue, ljudske priče, eseje i reportaže.

Newsweek br 77
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Newsweek br 77Srbija

SAOPŠTENJE NUNS-a: Žalimo zbog gašenja Newsweeka

Newsweek br 77Srbija

MEĐUNARODNA FEDERACIJA NOVINARA O GAŠENJU NEWSWEEK SRBIJA

Newsweek br 77Srbija

PRVA POSLEDICA PROGONA AMG: Magazin Newsweek Srbija prestaje da izlazi

Newsweek br 77Magazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS