Srbija

VANREDNA SITUACIJA NA KOSOVU: Uoči praznika, nadzor crkava punih 24 časa!

Mediji u Prištini javljaju da su bezbednosni organi na Kosovu uznemireni ozbiljnim pretnjama od terorističkih napada uoči Uskrsa

Objavljeno: 14.04.2017. 11:49h
Foto: Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Aleksandar Jovanović
Kosovska policija obezbeđivaće sve crkve na Kosovu 24 sata dnevno tokom uskršnjih praznika, a policajci će, umesto redovnih osam, raditi po 12 sati. Svim pripadnicima KP je, takođe, ukinut godišnji odmor i oni su pozvani da se vrate na posao, što je u međuvremenu potvrdio i zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova, Milan Radojević.

Mediji u Prištini javili su da su bezbednosni organi na Kosovu uznemireni ozbiljnim pretnjama od terorističkih napada uoči Uskrsa. Ipak, dodaju i da ni Kosovska policija, ni drugi bezbednosni organi na Kosovu do sada nisu izneli konkretne podatke o mogućim pretnjama.
 


Prištinska Gazeta Express u vesti pod naslovom "Rizik od terorizma" navodi i da je sveštenstvo kosovske eparhije, ne precizirajući koje, potvrdilo i da će sve crkve na Kosovu biti obezbeđivane 24 časa.

Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Beta

Isti portal ističe i da je u prošlosti uglavnom obezbeđivana katedrala "Majka Tereza" u Prištini, dok je ovo prvi put da svi crkveni objekti na Kosovu budu pod policijskim nadzorom 24 sata. 

Premijer Kosova, Isa Mustafa, u četvrtak je održao i sednicu Saveta za bezbednost na kojoj se, kako je saopštila Vlada u Prištini, razgovaralo "o bezbednosnoj situaciji u zemlji i akcijama koje preduzimaju institucije Kosova, kako bi se zaštitila sigurnost i ustavni poredak u zemlji." 

"Članovi Saveta predstavili su korake koje su preduzele nadležne institucije u sprečavanju i suočavanju sa izazovima u sektoru bezbednosti u zemlji, izražavajući spremnost za dodatnim radom kako bi građani Kosova imali sigurnu i mirnu sredinu na celoj teritoriji Republike Kosovo," navodi se u saopštenju kosovske vlade.
 
(Fonet)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Aleksandar JovanovićMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Aleksandar JovanovićSrbija

TAČI TVRDI: Kosovo je faktor mira i stabilnosti u regionu

Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Aleksandar JovanovićSvet

TERORISTIČKI NAPAD U KABULU: Ubijeni svi napadači, Islamska država preuzela odgovornost (FOTO)

Ilustracija: Crkva u Prizrenu, Foto: Aleksandar JovanovićSrbija

​ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, konačno si priznao da je za tebe ljudski život bezvredan! Vreme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov!

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS