Srbija

PETNAESTI DAN PROTESTA: Demonstranti nastavljaju šetnje i nakon praznika

Učesnici 15. po redu protesta Protiv diktature u ponedeljak uveče skupili su se ispred zgrade Doma Narodne skupštine i protest završili nakon dva sata i najavili novo okupljanje u utorak, 18. aprila na istom mestu

Objavljeno: 17.04.2017. 18:21h
Foto: Protesti u Beogradu 15. dan; Izvor: Dragana Udovičić (AMG)
Prethodno su organizovali minut ćutanja u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine.

Tokom protesne šetnje, prošli su preko Terazija i pored Trga Republike i stigli do zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici gde su nakratko zastali skadirajući "Ostavke, ostavke", "Hoćemo uživo" i "Javna kuća Srbije".
 


Tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama je bio zaustavljen, a po nezvaničnim procenama policije broj demonstranata je nešto posle 19.00 dostigao je oko 400.

Kolonu, na čijem čelu su demonstanti nosili transparent sa zahtevima učesnika protesta "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, decentralizacija, poboljšanje radničkih prava i departizacija", predvodili su dobošari.

Nosili su i transparent "Vučiću robija", "Protiv terora vlasti", "Za vladavinu prava", "Mi nismo miševi", "Car je go", "Vučiću, lopove"... a neprestalno se čula buka pištaljki i improvizovanih trubica.
 
Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18.00 sati, a tokom šetnje saobraćaj u centralnim beogradskim ulicama bio je obustavljen.
Skup je obezbedjivao manji broj saobraćajnih policajaca, a primetni su bili i policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Okupljeni traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Na Fejsbuk stranici "Protiv diktature", studentni traže i promenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.


 
(Beta)
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Protesti u Beogradu 15. dan; Izvor: Dragana Udovičić (AMG)Magazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Protesti u Beogradu 15. dan; Izvor: Dragana Udovičić (AMG)Magazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Protesti u Beogradu 15. dan; Izvor: Dragana Udovičić (AMG)Magazin

NEWSWEEK VREMEPLOV: O čemu razmišlja novosadska mladež

Protesti u Beogradu 15. dan; Izvor: Dragana Udovičić (AMG)Region

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS