Srbija

ŠESNAESTI DAN PROTESTA: Demonstranti očekivali veći odziv građana (UŽIVO)

Po hladnom danu nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred zgrade Doma narodne skupštine i krenulo u još jednu protestnu šetnju pod nazivom Protiv diktature.

Objavljeno: 18.04.2017. 18:35h
Foto: Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsight
Najavljena trasa biće: Skupština Srbije, Pravni fakultet, Beogradska, Slavija, Terazije , Knez Mihailova, Pariska, Studentski trg, Trg Republike i na kraju Skupština Srbije.

Za razliku od prethodnih šetnji ova će prvi put ići kroz Knez Mihajlovu i Parisku ulicu, kao i preko Studentskog trga i Trga Republike. 
 
Za razliku od prethodnih dana, organizatori protesta su se u utorak oglasili mejlom u kojem su najavili trasu protestne šetnje. Od Trga Nikole Pašića ići će Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta odakle će se Beogradskom ulicom spustiti do Trga Slavija.

Zatim će Ulicom kralja Milana ići do Terazija, pa Knez Mihailovom do Pariske ulice, odakle će Uzun Mirkovom ići do Studentskog trga, pa nazad do Doma Narodne skupštine gde će se protest završiti.

Organizatori protesta zamolili su građane za razumevanje i solidarnost. Organizatori protesta poručuju i da ne žele ništa za sebe, da su protiv lidera i da ne veruju političarima koji su već 30 godina na vlasti.

Navode i da su rođeni i žive u društenoj krizi i da će, ako se ništa ne promeni, tako nastaviti da žive i generacije posle njih.

Na početku protesta uzvikivali su "Građani građani, ajmo svi u glas - Aleksandre Vučiću nisi ti za nas" i "Vrati babi penziju".

Na Slaviji su skandirali "Siniša, Siniša, vrati na Beograd, Siniša", dok su na Terazijama ispred zgrade u kojoj je redakcija Informera zviždali i uzvikivali "UA".

Tokom šetnje Knez Mihajlovom ulicom pozivali su građane da izađu napolje.

UŽIVO PROTEST IZ BEOGRADA (@kurir.rs)Okupljeni nose transparente, među kojima su "Protiv sistema", kao i "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radničkih prava", a pušta se rok i pop muzika sa improvizovanog razglasa.

Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a primetno je prisustvo policajaca u civilu.

UŽIVO PROTEST IZ BEOGRADA (@AJBalkans)Građani se u torak uveče okupljaju i u centru Novog Sada. Organizatori protesta u tom gradu kažu da im brojnost ništa ne znači. Najavili su i da će protest u sredu u Novom Sadu umesto u 18 časova, biti održan u podne ispred Pošte kako bi se solidarisali sa radnicima tog preduzeća koji su najavili protest.
 
Protest se održava i u centru Niša gde je najavljen novi performans – svečana dodela doktorskih diploma zainteresovanim građanima.

Protest se održava i u Nišu.

UŽIVO PROTEST IZ BEOGRADA (KurirTV)Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Građani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Vladi je dat rok do 17. aprila da ispuni njihove zahteve.

(Agencije)
 
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightRegion

SPECIJALNI TUŽILAC: Dokazi BIA u slučaju navodnog državnog udara u Crnoj Gori su neoborivi

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSvet

PREMINUO STUDENT OSLOBOĐEN IZ SEVERNE KOREJE: Tramp osudio brutalni režim Pjongjanga (VIDEO)

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightEVROPA

POBEDA U SENCI MALE IZLAZNOSTI: Makron osvojio ubedljivu većinu u parlamentu Francuske

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSrbija

​DIKTATOR U PANICI: U očaju nastavlja da goni svoje sluge da lažu za njega, kako bi sakrili LAŽI KOJIMA VUČIĆ OBMANJUJE SRBIJU 5 GODINA!

Inicijalizacija u toku...
Ostale vesti iz rubrike Srbija
Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSrbija

ALJBIN KURTI: Ako postanem premijer, Kosovo će preispitati Briselski sporazum

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSrbija

RAZBOJNIŠTVO ZBOG BEOGRADA NA VODI: Država u ime Arapa konfiskuje imovinu kompanije Nelt

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSrbija

KULTURNO NASLEĐE VREDI EVROPI: Kako je Gostuša, najneobičnije selo u Srbiji, postala poznata širom Starog kontinenta (FOTO)

Šesnaesti dan protesta u Beogradu: Izvor: PrintScreen/BalkanInsightSrbija

VUK JEREMIĆ: Neophodno saznati ko su osobe sa fotografija koje su napale novinare i po čijem nalogu (FOTO)

PRATITE NAS

Pratite našu Facebook stranicu.