Srbija

POGLEDAJTE DOKAZE! Aleksandar RODIĆ: Ni ja ni članovi moje porodice ne dugujemo državi ni dinar poreza!

Zbog građana Srbije i naših čitalaca ipak imam potrebu da pojasnim da mi nikome ništa ne dugujemo i da smo svih ovih godina od različitih političkih struktura dobijali tužbe kada je postojala želja da nas „diciplinuju“

Objavljeno: 08.06.2017. 15:34h
Foto: Aleksandar Rodić; Autor: Kurir
POGLEDAJTE DOKAZE! Aleksandar RODIĆ: Ni ja ni članovi moje porodice ne dugujemo državi ni dinar poreza!

Posle stranačke policije, nalog da deluje protiv mene i moje kompanije dobilo je i stranačko pravosuđe. Nisam iznenađen.

Neistinite navode objavili su Politika, Tanjug, Srpski telegraf, Informer, TV Pink, Studio B i drugi mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića.

U svim tim medijima svakodnevno me po nalogu vlasti označavaju kao „hrvatskog, šiptarskog vlasnika novina, vatikanskog, nemačkog i američkog špijuna“, osobu koja radi u interesu drugih država. Ovaj manir najprimitivnijih i najprljavijih podmetanja protiv političkih protivnika Vučićev je sastavni deo ličnosti. To sam očekivao i nastavak napada tek očekujem, jer će se Vučić uvek skrivati iza poluga države zloupotrebom organa vlasti koje je u međuvremenu porobio – medija, policije i pravosuđa.

Zbog građana Srbije i naših čitalaca ipak imam potrebu da pojasnim da mi nikome ništa ne dugujemo i da smo svih ovih godina od različitih političkih struktura dobijali tužbe kada je postojala želja da nas „diciplinuju“.

Protiv mene se ne vodi nijedan krivični postupak, niti ima predmeta „u fioci“, niti sam ikada krivično osuđivan. Takođe, moje kompanije „Adrija medija grupa d.o.o.“ i „Roda grupa d.o.o.“, kao ni ja lično ni članovi moje porodice, ne duguju ni dinar poreza državi! Dokaz za ovo su:

DOKAZ br. 1 - Uverenje Drugog osnovnog suda u Beogradu, nadležnog za izdavanje uverenja da se ne vodi krivični postupak, broj 2140/2017 koje je izdato 1. 2. 2017;DOKAZ br. 2 - Uverenje Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za analitiku PU Beograd da nikada nisam osuđivan, koje je izdato 7. 6. 2017, br. 235.2.2/19556;DOKAZ br. 3 - Uverenje Poreske uprave – filijala Voždovac da nemam nikakve dospele poreske obaveze prema javnim prihodima, zaključno s danom izdavanja rešenja, od dana 5. 10. 2016, br. 019-437-06-3191/2016-I1A06;DOKAZ br. 4 - Uverenje izdato od Poreske uprave – filijala Stari grad za „Adrija medija grupu d.o.o.“ od 13. 2. 2017, br. 018-437-08-00818/2017-I1A02, da nema nikakvih neizmirenih poreskih obaveza prema javnim prihodima;DOKAZ br. 5 - Uverenje izdato od Poreske uprave Stari grad za „Adrija medija grupu d.o.o.“ od 28. 3. 2017, br. 018-437-08-01329/2016-I1A02, da nema nikakvih neizmirenih poreskih obaveza prema javnim prihodima;DOKAZ br. 6 - Uverenje Sekretarijata za javne prihode Grada Beograda izdato 6. 6. 2017. pod br. 437-3-275-U/2017-018 da „Roda grupa d.o.o.“ takođe nema neizmirenih poreza prema javnim prihodima...Uverenja koja pokazuju da nismo kršili zakone Republike Srbije posedujemo i za poslednjih pet godina, otkako ja lično rukovodim kompanijom. Želeći da uvek budem spreman da odolim političkim pritiscima u vidu slanja finansijske policije, pribavljao sam redovno svu dokumentaciju i potvrde nadležnih organa, znajući šta je sve Aleksandar Vučić uradio medijima kao ministar informisanja i verujući da ta njegova destruktivna priroda opet mora izbiti u prvi plan.

Dakle, navodi objavljeni u režimskim medijima, u kojima se prikazujem kao kriminalac i neko ko je oštetio državu i dužan je milionske iznose poreza, notorna su laž i gebelsovska propaganda koju Aleksandar Vučić sprovodi.

Takođe su netačne insinuacije da je postupak koji je 2010. godine pokrenut protiv mog oca Radisava obuhvatio i mene i da je taj predmet „zataškan“ ili da se nalazi „u fioci“. Rešenjem Višeg suda u Beogradu Ki-165/10 od 22. 4. 2010. istraga je obustavljena protiv mene i još nekoliko lica koja su bila saradnici Radisava Rodića.

Inače, ceo taj postupak 2010. godine bio je politički motivisan, jer tadašnjoj vlasti, a posebno Mlađanu Dinkiću, nije odgovaralo slobodno pisanje Kurira, kao što sada to ne odgovara Vučiću. Pretpostavljam da je šef kabineta Mlađana Dinkića poverljivi saradnik Ivica Kojić, koji je već nekoliko godina i šef kabineta Aleksandra Vučića, gospodaru Vučiću predložio da se sada prema meni primeni isti prljavi metod izmišljenih optužbi kao što su to činili protiv mog oca.
 
Ovo nije prvi politički progon koji je osmislio i sprovodi Aleksandar Vučić. Politički progon medija u posedu mog oca inicijalno je osmislio upravo Aleksandar Vučić dok je bio ministar za informisanje u vladi Mirka Marjanovića za vreme režima Slobodana Miloševića, kada su dnevne novine Glas javnosti, koje je izdavao moj otac Radisav, i urednici kažnjeni u 48 prekršajnih postupaka po specijalnom Vučićevom zakonu sa više od dva miliona tadašnjih nemačkih maraka... Jedino su gore prošli Dnevni telegraf i nedeljnik Evropljanin, čiji je vlasnik Slavko Ćuruvija kasnije i ubijen, takođe uz očiglednu zloupotrebu državnih organa.

Sva poreska rešenja koja je preko Poreske uprave pre 10 godina „isfabrikovao“ Mlađan Dinkić više puta su poništavana od strane Upravnog suda, ali Poreska uprava i dalje nije postupala po obavezujućim nalozima Upravnog suda, verovatno jer je njihov kreator Ivica Kojić, posle Mlađana Dinkića, postao šef kabineta Aleksandra Vučića.

Vučić i njegove političke i medijske sluge plasiraju tezu da Kurir napada vlast uvek kada ima problem sa zakonom... To je apsolutno netačno i potpuna zamena teza. Upravo suprotno, Vučić je pre godinu i po dana, nakon što je objavljeno nekoliko kritičkih tekstova o Vladi Srbije, poslao poreske inspektore koji su tri meseca češljali Kurir i „Adrija medija grupu d.o.o.“, i na kraju sačinili neki „dirigovani“ zapisnik, na koji smo imali prigovor i naveli upravo ovo što sad ovde pišemo. Poreska uprava nikada nije donela nikakvo rešenje u vezi s tim, znajući da su to bili politički progoni. Jedan od inspektora, nekoliko meseci kasnije, pred svedocima, potvrdio je da u Kurir nisu došli slučajno, već po nalogu vlasti...

Sve negativno što je objavljeno o meni u Vučićevim medijima je netačno i izmišljeno. Te izmišljotine treba da pripreme teren za konstruisane postupke protiv mene od strane BIA, policije i tužilaštva, kojima u potpunosti komanduje Vučić. Da je tako, znaju svi. Uprkos tome, Kurir će nastaviti da javnost informiše objektivno, uz dužno poštovanje prema svim institucijama Republike Srbije, ali ne i prema licima koja nezakonito vrše i zloupotrebljavaju javna ovlašćenja koja po svojoj funkciji imaju.
   
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Aleksandar Rodić; Autor: KurirSrbija

PRVA POSLEDICA PROGONA AMG: Magazin Newsweek Srbija prestaje da izlazi

Aleksandar Rodić; Autor: KurirSrbija

ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA PO NALOGU NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Ne prestaje progon predsednika Adrija medije!

Aleksandar Rodić; Autor: KurirSrbija

​ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, konačno si priznao da je za tebe ljudski život bezvredan! Vreme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov!

Aleksandar Rodić; Autor: KurirSrbija

​JOHANES HAN I KETRIN VENT ZA NEWSWEEK: Pažljivo pratimo situaciju u vezi sa Adria media group

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS