Srbija

ANALITIČARI: Jeremićeva stranka može da uzdrma političku scenu u Srbiji

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar rekao je za BIRN da Jeremićeva stranka, uz novi pokret još jednog bivšeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića, može da promeni političku scenu u Srbiji

Objavljeno: 24.06.2017. 14:42h
Foto: Vuk Jeremić; Autor: Fonet
Stranka koju će na jesen osnovati nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ima veliku šansu da uzdrma političku scenu u Srbiji i da ima značajan uticaj, ocenili su analitičari, prenela je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

"Intenzivno radimo na organizaciji na svim nivoima", rekao je Jeremić prethodno za RTV, dodajući da će njegova nova stranka težiti "pomirenju" građanske i nacionalne platforme.Jeremić je rekao i da opozicija u Srbiji treba da predstavlja jedinstveni front na sledećim izborima, odnosno na lokalnim izborima 2018. godine u Beogradu.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar rekao je za BIRN da Jeremićeva stranka, uz novi pokret još jednog bivšeg predsedničkog kandidata Saše Jankovića, može da promeni političku scenu u Srbiji.
 
Klačar smatra da Jeremić treba da se pridruži koaliciji nakon loših izbornih rezultata, pošto je na predsedničkim izborima 2. aprila dobio svega 5,66 odsto glasova.

Saradnik Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Boban Stojanović takođe je rekao da bi Jeremić mogao da postane ozbiljan politički faktor, ali je ocenio da koalicija sa Jankovićem, bivšim zaštitnikom građana, ne bi bila od koristi nijednom od njih.

Stojanović je rekao da Jeremićeva snaga u tome što može da privuče glasače i liberalnih i desničarskih stranaka, a možda i razočarane glasače Vučićeve Srpske napredne stranke.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Vuk Jeremić; Autor: FonetMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Vuk Jeremić; Autor: FonetMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Vuk Jeremić; Autor: FonetMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Vuk Jeremić; Autor: FonetMagazin

​NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nebojša Ðukelić, jedan jedini Princ televizije

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS