Srbija

​Hakerski napad na “Adrija medija grupu” i Newsweek

Sumnjamo da ovi napadi i pokušaj obaranja Kurirovog sajta i svih elektronskih izdanja AMG imaju veze sa kritičkim tekstovima o Aleksandru Vučiću

Objavljeno: 28.06.2017. 17:34h
Foto: Ilustracija: Hakeri; Autor: Profimedia
Rano jutros u jedan sat posle ponoći počeo je žestok hakerski napad na internet-stranicu Kurira i sva izdanja “Adrija medija grupe” (AMG), video-produkciju, prenose uživo, mrežnu infrastrukturu i opremu. 
 
Iako je prošlo više od 11 sati, napad još uvek traje, a prethodio mu je jučerašnji napad manjeg intenziteta, koji je otpočeo 27. juna oko šest sati ujutru.
 


Napad je organizovan tako da se opterećuje većina up-linkova koje koristimo za serviranje sadržaja korisnicima, tako da posledice napada trpe i linkovi ka provajderima. 
 
Pretpostavljamo da se radi o vrsti napada pod nazivom "dns amplification", koji se sprovodi tako da napad izvršava ogroman broj uređaja koje kontroliše napadač.
 
Sumnjamo da ovi napadi i pokušaj obaranja Kurirovog sajta i svih elektronskih izdanja AMG: espreso.rs, newsweek.rs, elle.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, glossy.rs, lepaisrecna.rs, yumama.com, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, nationalgeographic.rs, adriamedia.tv, imaju veze sa kritičkim tekstovima o Aleksandru Vučiću, kao i davanju prostora opoziciji u našim izdanjima Kurir, Espreso i Newsweek. 
 
Identičnim naručenim, plaćenim napadima režim je pribegavao i ranije, ali nikad ovakvim intenzitetom. 
 
Ovome su prethodili razni napadi na našu kompaniju i Aleksandra Rodića: finansijski pritisci i razne poreske inspekcije, medijski linč kroz provladine medijske kuće, pretnje distributerima štampe da sklone Kurir sa prodajnih mesta i najgori od svih: pretnja ubistvom Aleksandra Rodića, vlasnika AMG, koju je izrekao osuđeni ubica Sreten Jocić, uputivši svoju poruku preko jednog režimskog nedeljnika. 
 
Newsweek

Zbog svega ovoga, “Adrija medija grupa” sumnja da iza svega kao naručilac stoji diktatorski režim Aleksandra Vučića.
 
Konstantni napadi imaju za cilj da našu novinsku kuću spreče da nastavi sa istinitim i objektivnim izveštavanjem građana i kritičkim tekstovima koji govore o malverzacijama režima Aleksandra Vučića. 
 
Tražimo od nadležnih institucija, policije i tužilaštva da odmah reaguju na ovaj brutalni hakerski napad na AMG koji je do sada prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu.   
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Ilustracija: Hakeri; Autor: ProfimediaSrbija

PRVA POSLEDICA PROGONA AMG: Magazin Newsweek Srbija prestaje da izlazi

Ilustracija: Hakeri; Autor: ProfimediaMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Ilustracija: Hakeri; Autor: ProfimediaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Mediji i politika: Štampa (ne) može da zameni institucije

Ilustracija: Hakeri; Autor: ProfimediaMagazin

NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS