Srbija

ŠTRAJKAČI FIJATA OHRABRENI: Važno je da smo probili medijsku blokadu

"Ohrabrilo nas je da je neko nešto i progovorio, pa su to preneli i mediji. Većina medija o našem štrajku i ne izveštava", rekao je predsednik štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler

Objavljeno: 04.07.2017. 10:27h
Foto: Otvaranje fabrike Fiat 2012. Autor: profimedia
Predsednik štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Zoran Marković izjavio je danas da ga je ohrabrila izjava predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža o nužnosti da se postigne dogovor poslovodstva i radnika u štrajku i da je za celu privredu loše da ta fabrika ne radi.

"Ohrabrilo nas je da je neko nešto i progovorio, pa su to preneli i mediji. Većina medija o našem štrajku i ne izveštava", rekao je Marković agenciji Beta i ukazao na, kako smatra, medijsku blokadu o štrajku, ćutanje kompanije o radničkim zahtevima ali i pasivan odnos države, iako je suvlasnik firme.On je najavio da će visoki funkcioneri nekoliko sindikata doći danas oko podne u fabriku i pokušati da se obrate radnicima na protestnom skupu ispred upravne zgrade.
 
Marković je ocenio da FCA najverovatnije to neće dozvoliti, pa će se sindikalni funkcioneri obratiti medijima ispred fabričke kapije.

Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika iz obe smene u FCA traje već šest dana na njihovim radnim mestima u fabrici.

Zahtevi štrajkača su da se poveća bruto iznos osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizacijom rada rasterete radnici koji sada obavljaju po nekoliko operacija, isplati bonus efikasnosti radnicima za 2016. godinu i pokriju troškovi prevoza kada nema javnog prevoza u Kragujevcu. 
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Otvaranje fabrike Fiat 2012. Autor: profimediaSvet

ROK OD 60 DANA ZA DOGOVOR: Katar podneo žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji

Otvaranje fabrike Fiat 2012. Autor: profimediaMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Otvaranje fabrike Fiat 2012. Autor: profimediaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Otvaranje fabrike Fiat 2012. Autor: profimediaMagazin

NEWSWEEK OTKRIVA Za slavu imena i spas grešne duše: Zašto srpski političari masovno grade crkve (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS