Srbija

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE TRAŽE DOZVOLU ZA KUPANJE U "MUZIČKOJ FONTANI": Sramota je da Beograd u 21. veku nema nijedno javno kupatilo!

"Sramota je da Beograd na početku 21. veka nema ni jedno javno kupatilo, u kome bi se naš predstavnik sindikata Nebojša Dukanac okupao nakon marša od 200 kilometara koji je započeo ka Beogradu"

Objavljeno: 05.07.2017. 13:49h
Foto: Fontana na Slaviji; Autor: Dragan Kadić
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da predsedniku sindikata mašinovođa "Sloga - Srbija kargo Užice" omogući "specijalnu dozvolu" da se okupa ili opere u muzičkoj fontani na Slaviji posle marša od 200 kilometara.

U saopštenju sindikata je navedeno da traže da se omogući kupanje u fontani s obzirom da ne postoji ni jedno javno kupatilo u Beogradu."Sramota je da Beograd na početku 21. veka nema ni jedno javno kupatilo, u kome bi se naš predstavnik sindikata Nebojša Dukanac okupao nakon marša od 200 kilometara koji je započeo ka Beogradu, kako bi upozorio na loš materijalni položaj zaposlenih i kršenje prava u njegovom preduzeću", piše u saopštenju.
 
Kako navode, zato traže da se u projektima i kapitalnim investicijama koje gradske vlasti svakodnevno najavljuju, poput isticanja jarbola i slično, uvrsti i izgradnja bar jednog javnog kupatila, kako bi i siromašni građani i oni na proputovanju kroz glavni grad Srbije koji nemaju para za hotel imali priliku da se okupaju.

"Zanemarivanje potrebe za javnim kupatilom vidimo kao strah vlasti od istine i namernu opstrukciju kako bi se sprečio veći priliv gubitnika tranzicije iz unutrašnjosti Srbije ka Beogradu i prikrivanje istine o realnom stanje našeg ekonomskog i socijanog osiromašenja", ocenjuju iz "Sloge".
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Fontana na Slaviji; Autor: Dragan KadićMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Fontana na Slaviji; Autor: Dragan KadićMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Fontana na Slaviji; Autor: Dragan KadićMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Fontana na Slaviji; Autor: Dragan KadićMagazin

​NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nebojša Ðukelić, jedan jedini Princ televizije

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS