Srbija

RADNICI FIJATA U PROTESTNOJ ŠETNJI: Vlada nije ispunila obećanja, štrajkači traže od predsednika da se uključi u rešavanje problema

Okupljeni u koloni nose transparente "Ujedinjeni protiv eksplotacije", "Nedamo se", "Nećeno da budemo jeftina radna snaga", "Fabrike radnicima"...

Objavljeno: 14.07.2017. 11:11h
Foto: Aleksandar Vučić; Autor: Beta
Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija krenuli su danas u protestnu šetnju do Skupštine grada gde će gradonačelniku predati zahtev da se u rešavanje problema u tom preduzeću uključi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U protestnoj šetnji su radnici druge smene dok zaposleni u prvoj smeni štrajkuju na svojim radnim mestima.Okupljeni u koloni nose transparente "Ujedinjeni protiv eksplotacije", "Nedamo se", "Nećeno da budemo jeftina radna snaga", "Fabrike radnicima"...

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je novinarima da će štrajkači danas predati gradonačelniku Radomiru Nikoliću pismo za predsednika države jer Vlada Srbije juče nije ispunila dogovor sa štrajkačima.
 

"Vlada je izigrala dogovor a postoje i dalje kontakti sa Ministarstvom privrede za nove sastanke", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije nije juče usvojila Zaključak kojima se predvidja dinamika pregovora i pružaju garancije štrajkašima da neće snositi posledice.

Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u FCA počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara.

Oni traže i da se obavi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi kao i naknada za prevoz van radnog vremena.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Aleksandar Vučić; Autor: BetaMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Aleksandar Vučić; Autor: BetaRegion

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Aleksandar Vučić; Autor: BetaSvet

KAČINJSKI: Ja sam tako prijatan diktator da na demonstrante šaljem svog mačka (VIDEO)

Aleksandar Vučić; Autor: BetaSvet

MOGUĆ TRAMPOV VETO NA SANKCIJE RUSIJI: Predsednik SAD želi "još oštrije" mere protiv Moskve

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS