Srbija

TRAMPOVA KOMPANIJA DEMANTOVALA PISANJE SRPSKIH MEDIJA: Ne planiramo izgradnju hotela na mestu bombardovanog Generalštaba

Zbog potencijalnog sukoba interesa, kompanija američkog predsednika Trump Hotels, obustavila je pokretanje novih međunarodnih projekata od kada je Donald Tramp u Beloj kući, rekla je portparolka kompanije za Newsweek

Objavljeno: 23.07.2017. 20:37h
Foto: AP, Donald Tramp
Portparolka kompanije "Trump Hotels (TH)", američkog predsednika Donalda Trampa, demantovala je pisanje srpskog lista "Informer" koji je objavio kako TH planira da kupi plac na kom se nalaze ruševine Generalštaba Vojske Srbije i na toj lokaciji izgradi elitan hotel.

"Kompanija ima nekoliko radova u toku, uključujući Lido (na ostrvu Java u Indoneziji, prim. aut.) i Bali, koji će biti nastavljeni prema planu. Ipak, neće biti novih poslova dok je Donald Tramp u Beloj kući. Tokom poslednjih 20 godina, Tram organizaija je poslovala na brojnim lokacijama širom sveta. Iako trenutno ne planiramo nikakve nove međunarodne projekte, nastavićemo da preduzimamo korake u cilju zaštite naših brendova", rekla je za Newsweek Srbija Kristin Lin, portparolka kompanije Tramp Hotels.Informacije o zainteresovanosti kompanije TH, koju trenutno vodi Donald Tramp Mlađi, demantovao je i izvor Njuzvika blizak predsednikovom sinu, odbivši da dalje komentrariše.
 
Prethodno je "Informer" objavio tekst s naslovom "TRAMP HOĆE GENERALŠTAB! Želi da gradi hotel na mestu bombardovane vojne zgrade!", u kom se list poziva na neimenovani izvor koji tvrdi kako je Trampova kompanija spremna da u elitni hotel u Beogradu uloži čak 70 miliona dolara, kao i da bi hotel od oko 85.000 kvadrata imao više od 250 apartmana, restorane, galerije, kockarnice, kafiće, butike, tržne i spa centre.

Navodno, kompanija TH odlučila se da otvori hotel na mestu zgrade srušene u bombardovanju 1999. zbog toga što se veruje "da bi 'Tramp hotel' privukao najbogatije kineske tajkune u Beograd".

Kako bi pisanje učinio naizgled verodostijnijim, "Informer" se pozvao na dobro poznatu činjenicu da se Tramp još pre desetak godina interesovao za ovu lokaciju.

"Prvi put su ovde bili pre desetak godina i tražili su upravo lokaciju Generalštaba. Nuđena im je i zgrada bivšeg Saveznog MUP u Kneza Miloša, kao i 'Geneks' na Novom Beogradu, ali te lokacije im se nisu svidele jer nisu u centru centra. Želeli su pošto-poto samo zgradu Generalštaba. Ne znam koliko su danas još zainteresovani za taj posao, ali Trampov hotel bi svakako bio sjajna reklama za Srbiju i Beograd", rekao je Ivica Dačić za ovaj list.
 
(Newsweek.rs)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
AP, Donald TrampSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

AP, Donald TrampMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

AP, Donald TrampMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

AP, Donald TrampMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Ostale vesti iz rubrike Srbija
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS