Svet

​Pronađen nakon 6 dana: Dečak ostavljen u šumi preživeo surovu kaznu roditelja (FOTO)

"Dečak je neverovatno miran, s obzirom na to da je proveo skoro sedam dana sam u šumi. Dečak uopšte nije paničio", rekao je doktor koji ga je pregledao

Objavljeno: 03.06.2016. 10:39h
Foto: AP, Potraga za Jamatom Tanukom
Sedmogodišnjak Jamato Tanuka ,koga su roditelji "kaznili" tako što su ga ostavili samog u šumi, pronađen je živ nakon šest dana, saopštili su spasioci. Vojska Japana je pronašla Jamata u brvnari koju koristi za vežbe, udaljenoj oko 5km od mesta gde su dečaka roditeljji izbacili iz kola i ostavili samog bez hrane i vode.

"Dečak je neverovatno miran, s obzirom na to da je proveo skoro sedam dana sam u šumi. Dečak uopšte nije paničio", rekao je doktor koji ga je pregledao.
AP, Slika Jamata Tanuke u japanskim novinama
Jamato je prošao samo sa nekoliko ogrebotina i bio je blago dehidriran, kada je helikopterom prebačen u bolnicu, ali je njegovo opšte stanje dobro, saopštili su lekari. 

Dečak je ostavljen na jednom putiću koji prolazi kroz šumu u kojoj žive medvedi jer se "nije ponašao lepo", a roditelji su ga ostavili bez hrane i vode. Kako su rekli policiji, hteli su da ga tako kazne i brzo se vrate po njega, ali je on nestao. 
AP, Potraga za Jamatom Tanukom
Inače, prvo su policiji rekli da se dečak izgubio tokom zajedničkog pešačenja kroz šumu i potrage za lekovitim biljem, da bi kasnije priznali da su ga izbacili iz automobila jer je "gađao ljude i druge automobile kamenjem". 

"Izvinjavam se i sinu i spasiocima. Moj preterani čin je izazvao mnogo patnje mom sinu. Preterao sam. Dubokovo se izvinjavam i njegovoj školi i svima koji su učestvovali u potrazi. Svu svoju ljubav sam pružao sinu, a sada ću to raditi još više. Želim da stalno budemo zajedno, da ga štitim dok odrasta", rekao je u emotivnom obraćanju ispred bolnice dečakov otac Takajuki Tanuka
Reuters, Takajuki Tanuka
Kako su rekli spasioci, nade da će dečak biti pronađen živ su bile sve manje, ali je onda jedan vojnik koji je stigao na dežurstvo u brvnaru video dečaka kako sedi za stolom. 

"Pitao ga je da li je on Jamato. Dečak je odgovorio potvrdno, a zatim je rekao da je gladan, pa su mu vojnici dali hrane i vode. Rekao je da je pešačio kroz planine dok nije naišao na zgradu", rekli su spasioci. (B92)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
AP, Potraga za Jamatom TanukomSvet

HEROJSKI PODUHVAT DEVOJČICE: Osmogodišnjakinja se popela na Kilimandžaro (FOTO, VIDEO)

AP, Potraga za Jamatom TanukomSvet

​NEOBIČNA "STENOVITA" MEŠAVINA: Robot pronašao moguće istopljeno nuklearno gorivo u reaktoru Fukušime

AP, Potraga za Jamatom TanukomNauka i tehnika

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA EVROPE I JAPANA: Prikazana letelica koja će sledeće godine krenuti na Merkur! (VIDEO)

AP, Potraga za Jamatom TanukomSvet

UDARAC ZA AMERIKU NA DAN NEZAVISNOSTI: Severna Koreja uspešno testirala interkontinentalni balistički projektil! (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS