Svet

​POTRESNO SVEDOČENJE EŠTONA KUČERA: "Video sam ono što niko ne treba da vidi" (VIDEO)

Govoreći pred američkim Senatom, vidno emotivan Ešton Kučer je rekao da je došlo vreme da "društvo i vlade" reaguju

Objavljeno: 17.02.2017. 20:34h
Foto: Ešton Kučer; Autor: Youtube printscreen / Latest News
Glumac i aktivista za ljudska prava Ešton Kučer pozvao je američke zakonodavce da podrže napore Fondacije “Thorn”, čiji je on koosnivač kako bi se okončalo seksualno iskorištavanje dece.

Govoreći pred američkim Senatom, vidno emotivan Ešton Kučer je rekao da je došlo vreme da "društvo i vlade" odbrane ugrožene.
 


On je rekao kako je video stvari koje "niko ne treba da vidi".
 
Pred odborom američkog Senata za spoljnju politiku u Vašingtonu Kučer je govorio kao predsednik Fondacije “Thorn”, organizacije koja razvija softver za lociranje žrtava zlostavljanja.

"Pravo na sreću mnogima je oduzeto, silovano, zlostavljano i uzeto silom”, rekao je  Ešton Kučer.

On je rekao da nova tehnologija može da sperči da se na sajtovima pojavljuju oglasi koji promovišu seksualno eksploataciju maloletnika. 

"Tehnologija se može koristiti kako bi se omogućilo ropstvo, ali se takođe može koristiti i da se ropstva spreči", rekao je Kučer, dodajući: "Možemo li napraviti bolje alate od onih koje oni koriste kako bsimo se borili protiv onoga što se događa."

Ešton Kučer; Autor: AP

Kučer je objasnio da je softver Spotlajt, koji je ta organizacija kreirala, pomogao u lociranju 6.000 žrtava za šest meseci. Razvijen je posle 2012, pošto je objavljeno jedno istraživanje koje je pokazalo da je 63 odsto maloletnih žrtava kupljeno i prodato onlajn.

"Video sam ono što niko ne treba da vidi. Video sam video snimke deteta koje je istih godina kao i moje dete, koje siluje Amerikanac koji je bio seksualni turista u Kambodži. I to dete je milsilo da je deo igre. Zlostavljana je tri godine. Tri godine su gledali kako je zlostavljaju i nisu mogli da je pronađu, pa su nas zamolili za pomoć. Mi smo bili poslednja linija odbrane. Glumac i njegova fondacija su potencijalno poslednja linija odbrane” - ispričao je on, i dodao da su pomagali agentima da pronađu sedmogodišnju devojčicu čiji su se snimci seksualnog zlostavljanja šire internetom.
Ešton Kučer trenutno sa suprugom Milom Kunis ima dve ćerke, a sa bivšom suprugom Demi Mur 2009. osnovao fondaciju "Thorn" koja je razila softver za borbu protiv trgovine ljudima. Ova organizacija identifikovala je šest hiljade žrtava seksualnog zlostavljanja, od kojih su 2.000 deca.

 

(BBC / Agencije)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Ešton Kučer; Autor: Youtube printscreen / Latest NewsSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Ešton Kučer; Autor: Youtube printscreen / Latest NewsMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Kultura sećanja i zaborava: Ručak u mrtvačnici

Ešton Kučer; Autor: Youtube printscreen / Latest NewsMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Ešton Kučer; Autor: Youtube printscreen / Latest NewsMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Gastarbajteri - Jugosi nakon Jugoslavije

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS