Svet

PLJAČKE I POŽARI U VENECUELI: Maduro poslao 2.600 vojnika na zapad zemlje

U noći između utorka i srede u Tačiri je opljačkano desetine radnji a dve policijske stanice su zapaljene

Objavljeno: 18.05.2017. 11:10h
Foto: Pristalice opozicije u Venecueli; Autor: Reuters
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naložio je slanje 2.600 vojnika u saveznu državu Tačira na zapadu zemlje posle pljački i napada, a trupe su jutros počele da pristižu u Tačiru.

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopez rekao je u sredu da je na predsednikov zahtev naredio pokret 2.000 vojnika i 600 pripadnika specijalnih jedinica i dodao da neće dozvoliti da zemlja potone u haos.U noći između utorka i srede u Tačiri je opljačkano desetine radnji a dve policijske stanice su zapaljene. Maduro je u sredu optužio "paravojne formacije" da su želele da napadnu vojsku u gradu Grita.

Nikolas Maduro; Autor: Reuters

Savet bezbednosti UN juče je na zahtev SAD prvi put raspravljao o situaciji u Venecueli, a ambasadorka Niki Hejli upozorila je na opasnost da se kriza razvije u veći sukob poput onih u Siriji ili Južnom Sudanu. Venecuelanski ambasador Rafael Ramirez je sednicu nazvao "mešanjem SAD u unutrašnja pitanja Venezuele".

Ranije je Maduro ponovo produžio vanredno stanje koje je na snazi od januara prošle godine i koje mu dozvoljava ograničavanje ustavnih sloboda i preduzimanje specijalnih mera za "socijalni, ekonomski, politički i pravni red".

Od početka aprila u Venecueli traju protesti protiv Madurove vlade tokom kojih je do sada poginulo 43 ljudi a za koje vlasti tvrde da su pokušaj državnog udara organizovan u Vašingtonu.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Pristalice opozicije u Venecueli; Autor: ReutersSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Pristalice opozicije u Venecueli; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Seljak je branio grudu, ćerko! Zašto se Vladimir Vukosavljević preganja sa mnogima u požarevačkoj Burjan mali

Pristalice opozicije u Venecueli; Autor: ReutersRegion

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Pristalice opozicije u Venecueli; Autor: ReutersSvet

KAČINJSKI: Ja sam tako prijatan diktator da na demonstrante šaljem svog mačka (VIDEO)

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS