Svet

MANIJAK SA TAJMS SKVERA PSIHIČKI OBOLEO: Bivši marinac "čuje glasove" i misli da će umreti (FOTO)

Potparol policije je rekao da detektivi pretražuju kuću napadača, ali da dosad nije pronađen nijedan dokaz o povezanosti s terorizmom

Objavljeno: 19.05.2017. 11:59h
Foto: Uhapšeni Ričard Rohas; Autor: Reuters
Jedna osoba je poginula a 22 su povređene kada je na njujorškom Tajms Skveru automobil koji se kretao u smeru suprotnom od dozvoljenog uleteo u veliku grupu pešaka, preneo je AP.

Njujorška policija je saopštila da je vozač, 26-godišnji Ričard Rohas, odmah posle incidenta uhapšen i odveden na alko test, jer se pretpostavlja da je bio pijan.  Po hapšenju, Rohas je sproveden u policijsku stanicu, gde je testiran na alkohol i drogu. Alkotest je pokazao da u krvi nije imao alkohola, dok se rezultati testa za drogu čekaju. Uhapšeni, međutim, tvrdi da čuje glasove i da je mislio da će umreti, rekli su neimenovani policijski izvori agenciji AP.Nakon što je pokosio više od 20 ljudi vozač je stao kada je udario u zaštitnu ogradu i automobil se zaustavio sa dva točka u vazduhu naslonjen na uličnu svetiljku i čelične ograde postavljene da spreče skretanje vozila na trotoar. Rohas je izašao iz automobila i počeo da beži, ali su ga građani stigli, oborili na pločnik i držali ga dok nije došla policija.

Automobil na Tajms Skveru; Autor: Reuters

"Dosadašnje informacije ukazuju da nema naznaka da je ovo bio akt terorizma", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio. Blasio je na konferenciji za novinare koju je održao na Tajms Skveru, rekao da je uhapšeni Rohas američki državljanin i bivši pripadnik Mornarice SAD. 

Potparol policije je rekao da detektivi pretražuju kuću napadača, ali da dosad nije pronađen nijedan dokaz o povezanosti s terorizmom. Vlasti su saopštile da je Rohas prošle godine uhapšen zbog toga što je notaru pretio nožem, misleći da mu je ovaj ukrao identitet.
 
(Agencije)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Uhapšeni Ričard Rohas; Autor: ReutersSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Uhapšeni Ričard Rohas; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Uhapšeni Ričard Rohas; Autor: ReutersSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Uhapšeni Ričard Rohas; Autor: ReutersSvet

OZBILJNA I RASTUĆA PRETNJA: SAD i Japan strahuju od narednih poteza Severne Koreje

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS