Svet

PUTIN ODGOVORIO OLIVERU STOUNU: Rat SAD i Rusije niko na Zemlji ne bi preživeo

Ruski predsednik i režiser Stoun tokom priprema za intervju gledali poznati igrani film režisera Stenlija Kjubrika "Doktor Strejndžlov ili: Kako sam naučio da ne brinem i zavoleo bombu", koji govori o hipotetičkom nuklearnom sukobu između SSSR i SAD

Objavljeno: 07.06.2017. 12:43h
Foto: Vladimir Putin; Autor: Reuters
Eventualni vojni sukob između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država niko na Zemlji ne bi preževio, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Mislim da niko ne bi preživio takav sukob", odgovorio je Putin na pitanje američkog režisera Olivera Stouna da li bi Sjedinjene Američke Države dominirale u "vrelom ratu" protiv Rusije.Putin je dodao da je Severnoatlantski pakt u stalnoj potrazi za neprijateljem kako bi opravdao svoje postojanje.
 
"Više ne postoji Istočni blok, nema više Sovjetskog Saveza. Zašto, dakle, i dalje postoji NATO? Moj utisak je da, kako bi opravdao svoje postojanje, NATO ima potrebu za spoljnim neprijateljem, postoji stalna potraga za neprijateljem, ili nekim aktom provokacije kako bi se neko imenovao za protivnika."

Međutim, Putin smatra da postoji nada za normalizaciju rusko-američkih odnosa.

"Nada? Nada uvek postoji. Sve dok nas ne zakopaju", odgovorio je Putin.

Portal Variety preneo je da su ruski predsednik i režiser Stoun tokom priprema za intervju gledali poznati igrani film režisera Stenlija Kjubrika "Doktor Strejndžlov ili: Kako sam naučio da ne brinem i zavoleo bombu", koji govori o hipotetičkom nuklearnom sukobu između SSSR i SAD.

Vladimir Putin; Autor: AP

List Daily Beast je naveo da je predsednik Rusije rekao da je Kjubrik predvideo neke savremene probleme, čak i sa tehničke tačke gledišta, "stvari koje nas nagone da se zamislimo o stvarnim pretnjama koje postoje".

"Stvar je u tome da se od tada malo toga promenilo. Jedina razlika leži u činjenici da savremeni sistemi naoružanja postaju sve sofisticiraniji i složeniji. Međutim, ideja reaktivne primene oružja i nemogućnost da se takvi sistemi kontrolišu i dalje su istiniti", smatra Putin.

Nakon što su odgledali film, Stoun je ruskom predsedniku poklonio DVD s filmom, nakon čega je Putin otišao. Međutim, ispostavilo se da je kutija bila prazna. Kada je to otkrio, ruski lider se vratio i pokazao Stounu da mu je on dao samo omot diska.

Sam disk s filmom producenti američkog režisera su zaboravili da stave u kutiju.

"Tipičan američki poklon!", prokomentirao je Putin.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Vladimir Putin; Autor: ReutersSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Vladimir Putin; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Ljubiša Diković: Ja sam svoj čovek, ne plašim se smene

Vladimir Putin; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK INTERVJU Radina Vučetić: Cenzura je jača nego u Titovo vreme

Vladimir Putin; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS