Svet

​ORIGINALNI GANGSTER: Sat i pesma Al Kaponea prodati za više od 100.000 dolara

Na jučerašnjoj aukciji učestvovalo je oko 30 ponuđača od kojih su neki bili prisutni a neki su se javljali telefonom ili putem interneta

Objavljeno: 25.06.2017. 14:21h
Foto: Al Kapone; Autor: Profimedia
Dijamantski džepni sat koji je pripadao čuvenom mafijašu Al Kaponeu i muzička kompozicija koju je on napisao 30-ih godina u zatvoru Alkatraz prodati su za više od 100.000 dolara na aukciji nazvanoj "Gangsteri, odmetnici i čuvari zakona".

Potpredsednik aukcijske kuće Bobi Livingston rekao je da kupac sata nije identifikovan, ali se radi o kolekcionaru zanimljivih predmeta iz američke istorije.Na jučerašnjoj aukciji učestvovalo je oko 30 ponuđača od kojih su neki bili prisutni a neki su se javljali telefonom ili putem interneta. 
 
Kaponeova kompozicija "Humoreska" prikazuje njegovu mekšu stranu kroz ljubavne stihove.

Livingston je rekao da nije iznenađen što je kompozicija prodata jer, iako je Kapone poznat po kriminalu a ne po talentu za muziku, on "odjekuje u američkoj mašti".

"Ta muzika nam daje uvid u to ko je bio taj čovek. Prikazuje ga kao ljudsko biće i pokazuje da je bio kreativan i maštovit. Ti ljudi su imali talente i nažalost su ih koristili za kriminalne poslove", rekao je on.

Na aukciji je prodato i pismo i nalozi za hapšenje kriminalnog para Boni i Klajda. Pismo naslovljeno sa "Zbogom" koje je napisala Boni Parker a potpisao Klajd Berou neposredno pre nego što su nastradali prodato je za 16.250 dolara, dok su teksaški nalozi za hapšenje legendarnih pljačkaša postigli cenu od 8.125 dolara.

vikipedija, Al Kapone

Prsten sa troglavom zmijom Boni Parker je prodat za 25.000 dolara. Iako se ranije verovalo da je prsten napravio Klajd, koji se u zatvoru izveštio u pravljenju nakita, stolarije i stvari od kože, aukcijska kuća je saopštila da to nije slučaj.

Aukciji su prisustvovali i rođaci Boni i Klajda, Badi Berou i Rea Lin Linder. Berou je rekao da veruje da bi mu stric, da je živ, rekao da "zaradi što više može".

Jedan od predmeta koji nije prodat je pismo koje je 1998. napisao Džon Goti, šef njujorškog klana Gambino, u kome ćerki jednog saradnika poručuje da prenese ocu da "nastavi da hladi martini".
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Al Kapone; Autor: ProfimediaSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Al Kapone; Autor: ProfimediaMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Al Kapone; Autor: ProfimediaMagazin

NEWSWEEK S VUKAŠINOM VOLFOM MINIĆEM: Šibicari iz visokog društva

Al Kapone; Autor: ProfimediaSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS