Svet

ŠALA ILI PROPUST FODINE: Poljska državna televizija emitovala urnebesnu pesmu o Trampu (VIDEO)

Andžej Roševič poznat po muzičkim hvalospevima sovjetskom vođi Mihailu Gorbačovu, komponovao je i napisao na engleskom jeziku tekst pesme u čast predsednika Trampa - "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy"

Objavljeno: 06.07.2017. 18:38h
Foto: Andžej Roševič; Izvor: Youtube Printscreen / Navix Navixxovvy
Za blamažu koju prevazilazi možda samo pesmica bivše češke ministarke u čast odbrane radaru američkog antiraketnog štita označena je danas u Varšavi nastup s nezaboravnom koreografijom koju je u čast američkog predsednika Donalda Trampa Varšavi na državnoj televiziji izveo jedan poljski pevač.

Andžej Roševič poznat po muzičkim hvalospevima sadašnjoj poljskoj konzervativnoj vladi, a prethodno sovjetskom vođi Mihailu Gorbačovu, komponovao je i napisao na engleskom jeziku tekst pesme u čast predsednika Trampa "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy" i zajedno s partnerkom otplesao je u jutarnjem programu nacionalne televizije TVP.Poljaci na internetu primećuju da ne znaju da li da plaču ili da se smeju rimovanom pozivu Roševiča "pevaj i skači za Donalda Trampa" ili da prestanu da plaćaju pretplatu državnoj televiziji koja je Roševiča pustila u program.
 
Na sreću Poljaka, Tramp tokom svog kratkog, 16-časovnog boravka u Varšavi nije mogao da vidi klip u svoju čast, dok je svojevremeno češka ministarka odbrana Vlasta Parkanova uspela da preda u ruke američkom predsedniku Džordžu Bušu u Pragu 2007. godine CD sa pesmom "Dobar dan bataljone zvezda i pruga".

Bizarnim sticajem okolnosti Parkanova je u tu odu pohvalnicu radaru američkog antiraketnog štita, koji je trebalo da bude postavljen u bazi Brdi južno od Praga, prepevala stari čehoslovački komunistički hit "Dobar dan, majore Gagarine".

"Poruči svemiru, tamo među zvezdama da mi želimo da živimo sa svima u miru, ali naš krojač je (ujka) Sem. Dobar dan radare, jednostavno wellcome, konačno smo dočekali, dobar dan radare ja ti aplaudiram", raspevala se tada češka ministarka čija udvorička pesmica je tada proglašena za češki blam godine.


 
(Beta) ....
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Andžej Roševič; Izvor: Youtube Printscreen / Navix NavixxovvyMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Travestija u srpskoj umetnosti: Od podsmeha do razumevanja

Andžej Roševič; Izvor: Youtube Printscreen / Navix NavixxovvyMagazin

​NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nebojša Ðukelić, jedan jedini Princ televizije

Andžej Roševič; Izvor: Youtube Printscreen / Navix NavixxovvySvet

OZBILJNA I RASTUĆA PRETNJA: SAD i Japan strahuju od narednih poteza Severne Koreje

Andžej Roševič; Izvor: Youtube Printscreen / Navix NavixxovvySvet

SLAVLJE U BELOJ KUĆI: Kongres SAD odobrio novac za izgradnju zida na granici s Meksikom

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS