Svet

BOMBARDUJTE, BOMBARDUJTE IRAN: Račun za stočnu hranu u SAD izazvao bes na društvenim mrežama (FOTO)

Sporna rečenica pojavila se na dnu računa od 3. jula iz prodavnice "Arcola Feed and Hardware" u gradu Rošaron, u saveznoj državi Teksas

Objavljeno: 11.07.2017. 14:41h
Foto: Profimedia, Anti-američki murali u Teheranu
Prodavnica stočne hrane u Teksasu izazvala je međunarodnu osudu nakon što je odštampala "bombarduj bombarduj bombarduj Iran" (bomb bomb bomb Iran) na fiskalnom računu.

Sporna rečenica pojavila se na dnu računa od 3. jula iz prodavnice "Arcola Feed and Hardware" u gradu Rošaron, u saveznoj državi Teksas.Fraza najverovatnije predstavlja referencu na parodiju pesme benda Beach Boys "Barbara Ann" iz 1979. godine, koja je nastala u jeku takozvane iranske talačke krize, a koja je repopularizovna 2007. kada je senator Džon Mekejn pevao kao odgovor na pitanje novinara o potencijalnoj vojnoj intervenciji SAD u Iranu.Nakon što je fotografija računa postala viralna na Telegramu, iranskoj aplikaciji za slanje poruka, ona je objavljena i na Tviteru gde je dobila globalnu publiku. Ubrzo, prodavnica je bila "zatrpana" pozivima. Bi-bi-sijev korespondent za persijsko govorno područje Bahman Kalbasi objavio je fotografiju računa na svom Tviter nalogu.
 
Vlasnica prodavnice Tara Burk Džurika odgovorila je Kalbasiju u Fejsbuk poruci.

"Razgovarala sam sa verovatno sto pripadnika iranske zajednice, kako ovde u SAD tako i u SVUDA u svetu. Pokušala sam da ih uverim da mi to ne mislimi... Izvinjavam se iranskoj zajednici ovde i u inistranstvu.
 
Džurika je uklonila spornu rečenicu s računa čim je saznala za nju i ukinula je administratorska ovlašćenja na kompjuterima kompanije za sve zaposlene, osim za sebe i svog muža. Ona je rekla kako ne zna ko je napisao poruku, ali da pošto je u pitanju njena firma, preuzima odgovornost za incident.
 
(Foreign Policy)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Profimedia, Anti-američki murali u TeheranuSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Profimedia, Anti-američki murali u TeheranuMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Profimedia, Anti-američki murali u TeheranuSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Profimedia, Anti-američki murali u TeheranuSvet

OZBILJNA I RASTUĆA PRETNJA: SAD i Japan strahuju od narednih poteza Severne Koreje

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS