Svet

DONALD TRAMP POHVALIO SINA: Ovo je najveći lov na veštice u političkoj istoriji!

Prijatelji predsednika SAD koji su razgovarali s njim u poslednjih nekoliko dana navode da je on veoma besan zbog najnovijeg skandala, ali da je njegov bes usmeren na medije, a ne na Trampa Mlađeg

Objavljeno: 12.07.2017. 15:17h
Foto: Donald Tramp sa sinom Donaldom Trampom Mlađim; Autor: EPA
Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je danas transparentnost svog najstarije sina pošto je obelodanjeno da se Tramp Mlađi prošle godine sastao s ruskom advokaticom za koju mu je rečeno da ima kompromitujuće informacije o kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

"Moj sin Donald je sinoć uradio dobru stvar. Bio je otvoren, transparentan i nevin. Ovo je najveći lov na veštice u političkoj istoriji. Tužno", napisao je Tramp na Tviteru.Predsednik SAD je pozdravio transparentnost koju je njegov sin pokazao objavljivanjem niza mejlova koje je u junu prošle godine razmenio s publicistom i nekadašnjim tabloidnim novinarom Robom Goldstounom koji mu je pomogao u zakazivanju sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselinickajom.
 
Trampovi prijatelji koji su razgovarali s njim u poslednjih nekoliko danas navode da je on veoma besan zbog najnovijeg skandala, ali da je njegov bes usmeren na medije, a ne na Trampa Mlađeg, preneo je Asošijeitd pres.

Ruska advokatica koja se u junu 2016. sastala sa sinom tadašnjeg republikanskog kandidata, sadašnjeg američkog predsednika, izjavila je da mu nije pružila nikakvu kompromitujuću informaciju o Hilari Klinton.

Upitana da li je imala kompromitujuće informacije o kandidatkinji demokrata, Veselnickaja je rekla novinarima da to "nije tačno" i da je to "i rekla" Trampu Mlađem, što je u suprotnosti s mejl porukama koje je on objavio.
 
"Nikada nisam imala kompromitujuće podatke i nisam mogla da ih imam i ne predstavljam nikoga drugog osim sebe", rekla je ona.

Američki list Njujork tajms preneo je juče da je Tramp junior, pre nego što se sastao sa ruskom advokaticom, obavešten elektronskom poštom da je obećani materijal o Klinton deo napora Vlade Rusije da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji.

Tramp Mlađi je o tome obavešten u mejlu koji mu je poslao Goldstoun, piše list, pozivajući se na tri neimenovane osobe.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Donald Tramp sa sinom Donaldom Trampom Mlađim; Autor: EPASvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Donald Tramp sa sinom Donaldom Trampom Mlađim; Autor: EPAMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Donald Tramp sa sinom Donaldom Trampom Mlađim; Autor: EPAMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Seljak je branio grudu, ćerko! Zašto se Vladimir Vukosavljević preganja sa mnogima u požarevačkoj Burjan mali

Donald Tramp sa sinom Donaldom Trampom Mlađim; Autor: EPASvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS