Svet

MISTERIOZNI ŽIVOT PUTINOVE BIVŠE SUPRUGE: Živi u milionskoj vili na jugu Francuske, udala se za 20 godina mlađeg muškarca

"Naš brak je završen zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir Vladimirovič je potpuno posvećen svom radu, deca su nam odrasla i zaista mi se ne sviđa publicitet", rekla je svojevremeno Ljudmila

Objavljeno: 13.07.2017. 16:34h
Foto: Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: Profimedia
Veoma malo stvari je poznato o privatnom životu predsednika Rusije Vladimira Putina, jednog od najmoćnijih političara sveta. Ruski novinari o njegovom životu izveštavali su veoma šturo i sažeto, a neki su nakon toga bili prisiljeni da podnesu ostavku. Još manje se zna o njegovoj bivšoj supruzi Ljudmili Aleksandrovnoj s kojom je bio u braku skoro 30 godina.

Pre nego se 1983. godine udala za Putina, Ljudmila je radila kao stjuardesa ruske aviokompanije Aeroflot. Tečno govori francuski, nemački i španski jezik. Navodno su se ona i Putin preko zajedničkog prijatelja upoznali u Lenjingradu, sadašnjem Sankt Peterburgu, početkom osamdesetih godina prošlog veka. Njih dvoje imaju dve ćerke, Mariju rođenu 1984. i Katerinu rođenu 1985. godine. O njima se veoma malo zna. Čak su, kako bi sakrile svoj identitet, i na fakultet išle pod lažnim imenima.

Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: Profimedia

Vladimir Putin je radio kao agent ruske tajne službe KGB u Drezdenu, a nakon toga se s Ljudmilom vratio u Sankt Peterburg i počeo da radi za vladu. Iako je njegova supruga imala svoje ambicije, Vladimir je da jesakrije od očiju javnosti. Ipak, ona nije uživala u ulozi prve dame Rusije.

"Govorila mi je kako ne voli previše da putuje, niti da se javno prikazuje. Nije očekivala ulogu supruge predsednika i nije bila spremna na nju", rekla je Slava Zajcev, ruska dizajnerka koja je odevala Ljudmilu za razne prilike.

Razvod su najavili u junu 2013. godine na državnoj televiziji, nakon što su pogledali balet "La Esmeralda".

Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: Profimedia

"Naš brak je završen zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir Vladimirovič je potpuno posvećen svom radu, deca su nam odrasla i zaista mi se ne sviđa publicitet", rekla je Ljudmila.

Nakon toga su u ruskim medijima kružile glasine da je otišla u samostan. Godine 2016. objavljeno je da se Putinova bivša supruga ponovno udala i da je njen novi suprug Artur Oheretni koji je 20 godina mlađi od nje.

Oheretni je direktor neprofitnog Centra za razvoj interpersonalnih komunikacija, koji je jedan od projekata Putinove bivše supruge. Nedavno je objavljeno da su kupili vilu na jugozapadu Francuske čija se vrednost procenjuje na više od sedam miliona dolara.
 
(Klix.ba)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: ProfimediaMagazin

NEWSWEEK KOLUMNA Enio Morikone: Ovoliko znam o životu...

Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: ProfimediaSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: ProfimediaMagazin

​NEWSWEEK S DVA NE TAKO OBIČNA MATIČARA: Majstori za venčanja, doktori za razvode

Vladimir Putin sa svojom tadašnjom suprugom Ljudmilom; Autor: ProfimediaSvet

BIL GEJTS IZGUBIO PRIMAT: Ovo je sada najbogatiji čovek na planeti (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS