Svet

INTERVENISAO PROTIV SOPSTVENE ZABRANE: Tramp omogućio da tim naučnica iz Avganistana uđe u SAD

Tim od šest devojaka stigao je iz avganistanskog grada Herat u SAD zbog učešća na trodnevnom srednjoškolskom takmičenju koje počinje u nedelju u Vašingtonu

Objavljeno: 15.07.2017. 13:40h
Foto: Donald Tramp; Autor: Fonet / AP
Nakon što su im u dva navrata odbijene vize za SAD, ženski tim stručnjaka za robotiku stigao je iz Avganistana u Vašington zahvaljujući intervenciji američkog predsednika Donalda Trampa u poslednjem trenutku.

Tim od šest devojaka stigao je iz avganistanskog grada Herat u SAD zbog učešća na trodnevnom srednjoškolskom takmičenju koje počinje u nedelju u Vašingtonu, a na aerodromu ih je sačekao ambasador Avganistana Hamdula Mohib.Avganistanski ambasador u Vašingtonu je rekao da pre 17 godina ovo ne bi bilo moguće.
 
"One predstavljaju naše težnje i otpornost uprkos tome što su odrasle u stalnim sukobima. Ove devojke će dokazati svetu da nas ništa neće sprečiti u tome da budemo jednaki i aktivni član međunarodne zajednice", rekao je Mohib.

Američke vlasti nisu želele da pojasne zbog čega su devojke uz Avganistana odbijene za vizu, pozivajući se na poverljivost.

AP navodi da je Tramp lično intervenisao ranije ove nedelje, čime je okončao dramatičnu sagu tokom koje je tim u dva navrata putovao kroz pretežno talibansku teritoriju na putu ka Kabulu, gde su odbijene za vize.
 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Donald Tramp; Autor: Fonet / APSvet

KORAK NAPRED ZA PRAVA ŽENA: U Jordanu ukinut zakon po kom žena mora da se uda za svog silovatelja

Donald Tramp; Autor: Fonet / APSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Donald Tramp; Autor: Fonet / APSvet

ROK OD 60 DANA ZA DOGOVOR: Katar podneo žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji

Donald Tramp; Autor: Fonet / APMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS