Svet

POPULARNOST DONALDA TRAMPA NAJNIŽA U ISTORIJI SAD: Amerikanci podržavaju predsednika samo u jednoj oblasti...

Jedini predsednik u istoriji SAD čiji ja je popularnost bila približno niska jeste Džerald Ford sa 39 odsto podrške u februaru 1975.

Objavljeno: 17.07.2017. 12:17h
Foto: Donald Tramp; Autor: Reuters
Popularnost američkog predsednika Donalda Trampa dostigla je novi istorijski minimum, navodi se u rezultatima istraživanja javnog mnjenja koju su sproveli ABC News i Washington Post.

Anketa je pokazala da 48 odsto Amerikanaca misli da je zemlja slabija otkad je Tramp ušao u Belu kuću, a samo 36 odsto podržava način na koji Tramp vodi SAD. Rezultati predstavljaju pad od 6 odsto u popularnosti u odnosu na ankete sprovedene nakon prvih 100 dana administracije, koje su već same po sebi dale najgore rezultate od kada se sprovode ankete.Jedini predsednik u istoriji SAD čiji ja je popularnost bila približno niska jeste Džerald Ford sa 39 odsto podrške u februaru 1975.
 
Anketa je otkrila i da samo 27 odsto misli da je Tramp ojačao Sjedinjene države. 

Od anketiranih, 66 odsto je navelo da nema poverenja da će predsednik efikasno predstavljati interese SAD u pregovorima sa stranim liderima, dok je dve trećino navelo da ne veruje da će Tramp pregovarati u interesu SAD sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Oko 60 odsto anketiranih veruje da je Rusija pokušala da utiče na američke predsedničke izbore.

Vladimir Putin i Donald Tramp; Autor: Fonet/AP

Sve u svemu, 48 odsto amerikanaca se izjašnjava kao "izrazito protiv" Trampa, što je nivo koji je dostigao jedino Džordž Buš mlađi u drugom mandatu.

U pogledu unutrašnje politike, 50 odsto navodi da preferira postojeći sistem zdravstvenog osiguranja poznat kao Obamaker, dok samo 24 odsto podržava predlog koji su predstavili republikanci i Donald Tramp kao zamenu.

Jedini povoljan rezultat Donald Tramp je ostvario u oblasti ekonomije. Naime, 43 odsto odobrava način na koji Tramp vodi privredu i finansije zemlje, dok je 41 odsto protiv.
 
(Newsweek.rs)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Donald Tramp; Autor: ReutersSvet

MADURO HAPSI OPOZICIJU U VENECUELI: Briga me šta SAD misle!

Donald Tramp; Autor: ReutersMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Zid novinarskog plača: Istraga s predumišljajem

Donald Tramp; Autor: ReutersSvet

ODGOVOR RUSIJE NA AMERIČKE SANKCIJE KAO BUMERANG: Nova mera pogodiće upravo ruske državljane

Donald Tramp; Autor: ReutersSvet

OZBILJNA I RASTUĆA PRETNJA: SAD i Japan strahuju od narednih poteza Severne Koreje

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS