Svet

​MAKRON UVIDEO PROBLEM: Francuska pokrenula inicijativu za bolju kontrolu oružja i municije na Balkanu

"Predložili smo bolju saradnju kada je reč o skladištenju municije i bolju kontrolu lakog naoružanja, što je vodeći problem u regionu, i mislim da je to korak napred u pogledu bezbednosti", rekao je Makron

Objavljeno: 20.07.2017. 15:46h
Foto: Emanuel Makron; Autor: EPA
Francuska je na nedavnom Samitu o Zapadnom Balkanu predložila inicijativu koja treba da omogući bolju kontrolu municije i lakog naoružanja u tom regionu, jer je kriminal jedan od glavnih problema, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron."Predložili smo bolju saradnju kada je reč o skladištenju municije i bolju kontrolu lakog naoružanja, što je vodeći problem u regionu, i mislim da je to korak napred u pogledu bezbednosti", rekao je Makron, prenosi beogradski portal Demostat."
 
Slično tome, imali smo priliku da pokrenemo inicijativu u borbi protiv kriminala i u borbi protiv radikalizacije, koja je takođe jedna od pošasti u regionu. Postoji jedan nasilni fundamentalizam koji se ovde razvija", naveo je predsednik Francuske.

U Trstu je 12. jula u okviru Berlinskog procesa održan samit predstavnika EU, više država članica i najviših predstavnika Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova (zapadnobalkanska šestorka).

Newsweek je u okvoru Evropske istraživače mreže (EIC) sproveo veliko istraživanje o tome kako oružje s Balkana završava u rukama terorista, a tekst možete pronaći na linku ispod.
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Emanuel Makron; Autor: EPASrbija

TAČI TVRDI: Kosovo je faktor mira i stabilnosti u regionu

Emanuel Makron; Autor: EPAMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Seljak je branio grudu, ćerko! Zašto se Vladimir Vukosavljević preganja sa mnogima u požarevačkoj Burjan mali

Emanuel Makron; Autor: EPASvet

MAKRON "SA ILI BEZ EVROPE": Francuska u Libiji otvara centar za buduće azilante

Emanuel Makron; Autor: EPASvet

OD USPONA KALIFATA DO PADA MOSULA: Neverovatno putovanje jedne porodice (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS