Svet

OVO JE PRVA SVETSKA GEJ PARAVOJNA JEDINICA: Zastava u bojama duge postavljena u srcu Islamske države (FOTO)

Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) ili "Tekila" kako je zovu, predstavlja prvu LGBT paravojnu jedinicu ikada napravljenu u istoriji borbe protiv terorizma

Objavljeno: 26.07.2017. 11:44h
Foto: Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) u Raki; Izvor: Twitter / IRPGF
Kamenovanja, vešanja, bacanja sa krovova i straljanja - gej zajednica u Siriji i Iraku, ali i širom sveta, pretrpela je strašne zločine od strane terorističke organizacije Islamska država.

Ipak, ironija istorije je htela da se zastava u bojama duge zavijori u srcu umrućeg "kalifata" - u njegovoj de fakto prestonici Raki.Nova borbena jedinica, sastavljena isključivo od osoba homoseksualnog opredeljenja, odlučna je da bukvalno "smrvi fašiste".
 
Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) ili "Tekila" kako je zovu, predstavlja prvu LGBT paravojnu jedinicu ikada napravljenu u istoriji borbe protiv terorizma.

Gej kontigent deo je Internacionalnih revolucionarnih narodnih gerilskih snaga (IRPGF), formiranih od volontera širom sveta koji su došli kako bise borili rame uz rame sa Kurdima protiv Islamske države.

Kao što je ženska Jedinica za zaštitu naroda (YPG) ojačala žene u društvu u kom su bile konstantno marginalizovane, plan je da na isti način LGBT brigada povede seksualnu revoluciju - ne samo na teritoriji ID gde je homoseksualizam kažnjiv smrću, već i u čitavom regionu u kom je homofobija duboko ukorenjena, a u nekim mestima čak i kriminalizovana.
 
Zbog toga, Tekila je izabrala najbolje mesto da postavi svoje zastave - Raku. Ružičasta zastava sa crnom puškom kalašnjikov, kao i zastava u bojama duge vide se u pozadini fotografije, dok dva borca u prvom planu drže natpisi: "Ove pederčine ubijaju fašiste; TQILA - IRPGF".

IPRGF objavio je saopštenje na tviteru u kom je napisano kako su pripadnici TQILA "gledali zaprepašćeni užasom dok su fašisti i ektremisti širom sveta napadali gej zajednicu i ubili njene nebrojene članove navodeći kako su 'bolesni, izopačeni i neprirodni'".

"Slike gej muškaraca koje bacaju sa krovova i kamenuju na smrt pripadnici ID nešto je što ne možemo mirno da gledamo", piše u saopštenju.
 
(Newsweek.rs)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) u Raki; Izvor: Twitter / IRPGFSvet

ROK OD 60 DANA ZA DOGOVOR: Katar podneo žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji

Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) u Raki; Izvor: Twitter / IRPGFMagazin

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Seljak je branio grudu, ćerko! Zašto se Vladimir Vukosavljević preganja sa mnogima u požarevačkoj Burjan mali

Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) u Raki; Izvor: Twitter / IRPGFSvet

NIKAD NIJE KASNO: Veteran iz Drugog svetskog rata menja pol u 90. godini (VIDEO)

Armija za ustanak i oslobođenje gej zajednice (TQILA) u Raki; Izvor: Twitter / IRPGFSvet

TERORISTIČKI NAPAD U KABULU: Ubijeni svi napadači, Islamska država preuzela odgovornost (FOTO)

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS