Svet

KAČINJSKI: Ja sam tako prijatan diktator da na demonstrante šaljem svog mačka (VIDEO)

Kačinjski je poznat po decenijskoj ljubavi prema mačkama sa kojima kao večiti neženja živi sam posle smrti majke

Objavljeno: 28.07.2017. 09:34h
Foto: Protesti protiv reforme pravosuđa i Jaroslava Kačinjskog; Autor: Reuters
Lider vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski demantovao je  da pokušava da uvede u Poljsku autoritarni režim i upitao kakav je on to diktator kada na demonstrante koji mu opsedaju kući šalje svog mačka.

"Neprestano se uzivikuje parola 'marš Kačor diktator'. Taj diktator je tako prijatan i dobar da čak može da mu se opseda kuća i ne dozvoli da mirno živi. Napad je odbio moj mačak", kazao je sinoć Kačinjski u intervjuu ultrakatoličkom radiju Marija.Kačinjski, koga demonstranti pogrdno zovu Patak-Kačor, igrajući se sa etimologijom njegovog prezimena, poznat je po decenijskoj ljubavi prema mačkama sa kojima kao večiti neženja živi sam posle smrti majke.
 
U jeku devetodnevnih demonstracija desetina hiljada Poljaka širom zemlje protiv kontroverzne reforme pravosuđa, nekoliko stotina mladih upriličila je jedne večeri sličan protest pred Kačinskovom kućom.

Doneli su megafon, ogromnu ružičastu mačku igračku na naduvavanje i zvali Kačinjskog da izađe napolje da mu kažu šta misle o njegovoj reformi sudova.

U tom trenutku na osvetljenom prozoru pojavio se crni mačor koji je zainteresovano posmatrao demonstrante i izazvao buru oduševljenja, jer su demonstranti počeli da skandiraju "bravo mačak", "oslobodi mačora" "mačak je naš, hoće sa nama", a snimak i fotografija mačka Čaruša kako mirno posmatra demonstracije postali su ubrzo viralni.

Jaroslav Kačinjski; Autor: EPA

Poljska državna televizija TVP ponosno je prošle subote obavestila naciju da se "mačak šefa stranke odlučno suprotstavio pristalicama opozicije".

Trenutno Kačinjski ima dve mačke, mačora Čaruša koga su spasli sa ulice njegovi telohranitelji i macu Fionu koju je uzeo iz azila za napuštene mačke, a uselio mu se u kuću i riđi mačor komšinice Feliks otkako ga je Kačinjski spasio i vodio veterinaru kada su ga napali psi.

Mačke Kačinjskog su u Poljskoj vrlo popularne a pretraga "mačka Kačinjskog" na Guglu daje preko 250.000 rezultata.


 
(Beta)
KliknitePrevucite za sledeću vest

Pratite nas na Facebooku
Povezane vesti
Protesti protiv reforme pravosuđa i Jaroslava Kačinjskog; Autor: ReutersRegion

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Protesti protiv reforme pravosuđa i Jaroslava Kačinjskog; Autor: ReutersSrbija

ŠARENA LAŽA ZA RADNIKE FIJATA: Štrajkači ne znaju šta je u njihovo ime dogovoreno

Protesti protiv reforme pravosuđa i Jaroslava Kačinjskog; Autor: ReutersSrbija

​ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, konačno si priznao da je za tebe ljudski život bezvredan! Vreme je da Srbiji priznaš da si očajnik i lažov!

Protesti protiv reforme pravosuđa i Jaroslava Kačinjskog; Autor: ReutersSvet

​NEOČEKIVANI ZAOKRET U POLJSKOJ: Predsednik stavlja veto na kontroverznu pravosudnu reformu

Ostale vesti iz rubrike Svet
Inicijalizacija u toku...

PRATITE NAS